Поради временното неучастие на ЧВК Вагнер“ в специална военна операция

...
Поради временното неучастие на ЧВК Вагнер“ в специална военна операция
Коментари Харесай

Частната военна компания Wagner преустанови набирането на бойци

„ Поради краткотрайното безучастие на ЧВК „ Вагнер “ в специфична военна интервенция и преместването ѝ в Република Беларус, краткотрайно стопираме работата на районните вербовъчни центрове за ЧВК Wagner за интервал от 1 месец “, се споделя в Telegram канала на групата, където се разгласиха обявите за работа.

В същото време известието съдържа лист с телефонни номера на прът център, където въпреки всичко може да се съобщи кандидатура за работа в ЧВК Wagner. До през вчерашния ден, една седмица след въоръжения протест на Пригожин, групата му набраше наемници в цяла Русия, предлагайки 240 000 рубли заплата (€ 2 470) и шестмесечен контракт, оповестява Военновъздушни сили.

Пригожин се разпалва в нощта на 23 юни и изпрати колоните си от наемници с тежка военна техника на 200 км от Москва. Официалната причина за протеста беше хипотетична ракетна офанзива срешу лагер на ЧВК Wagner от постоянната съветска войска, само че от комисията по защита в Държавната дума по-късно обясниха, че същинската причина е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР