Поради различни начини за оформяне и записване в законите какво

...
Поради различни начини за оформяне и записване в законите какво
Коментари Харесай

И вътрешният министър не може да каже колко точно са чиновниците в МВР

Поради разнообразни способи за оформяне и записване в законите какво тъкмо е „ администрация” и другия метод на отчитане на броя на администрацията в другите ведомства, е мъчно да се каже какъв брой тъкмо е огромен чиновническият уред на Министерство на вътрешните работи. Това излиза наяве от представен от БГНЕС писмен отговор на депутатски въпрос до вътрешния министър Валентин Радев.

„ Общият брой на чиновниците на общата администрация е 6942, профилираната – 4611. Тук се причисляват и чиновници, заемащи длъжности за лица, работещи по трудово правно отношение, които извършват функционалности на обслужващ личен състав за реализиране на спомагателни действия – разчистване на служебни и складови пространства, поддръжка на здания, прилежащите им площи, поддръжка на вътрешно водоснабдяване, канализация, развъждане на служебни животни – кучета, коне, имаме и такива – в полицията, и други”, показва Радев.

Към профилираната администрация са и чиновниците от Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

По думите му по този начин излизат общо към 24% от персоналния състав (т.е. над 11 500 човека), като той отбелязва: „ Аз самият се пробвам да ги накарам да изчислят точния брой на администрацията” и показва, че е упълномощил такава задача на подчинените си.

„ Още, когато пристигнах в Министерството на вътрешните работи, ние със синдикатите се разбрахме, че ще създадем структурно-функционален модел – първо, в случай че има по-голяма администрация, може да я понижим, в случай че няма или пък са по-малко, може да ги увеличим, изобщо какво да се случва в министерството”, написа Радев и напомня, че измененията би трябвало да станат до края на годината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР