Поради прогресивното увеличаване на случаите на заразени с коронавирус и

...
Поради прогресивното увеличаване на случаите на заразени с коронавирус и
Коментари Харесай

Франция въвежда социална изолация в 16 департамента

Поради прогресивното увеличение на случаите на инфектирани с ковид и натиска върху болничните заведения, считано от среднощ на 19 март за период минимум от четири седмици в 16 френски департамента ще бъде наложена обществена изолираност, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Става въпрос за департаментите:
Ен (О дьо Франс), Алп Маритим, Есон, Йор, О дьо Сен, Нор, Оаз, Париж, Па дьо Кале, Сен е Марн, Сен Сен Дени, Сен Маритим, Сом, Вал дьо Марн, Вал д`Оаз, Ивлин

По време на обществената изолираност ще важат следните ограничения: Училища и университети; Училищата остават отворени; Лицеите минават на образование по половин групи;Университетите не престават да работят при актуалните условия; Спортните занимания в границите на учебния развой ще се провеждат; Извънучебните спортни занимания са позволени навън.

Единствено магазините, в които се продават артикули от първа нужда, остават отворени, както и книжарниците и музикалните магазини.

Излизането отвън дома в департаментите със обществена изолираност е позволено без ограничаване във времето, само че в границите на до 10 км от вкъщи и с препоръка.

Пътувания сред районите са неразрешени, като се изключи случаите, когато има налице императивни аргументи или по професионални аргументи.

Префектите по места могат да забранят провеждането на някои събирания на публични места.

Вечерният час за цялата територия на страната е преместен в 19,00 часа, считано от събота 20 март.

Местата за поклонение остават отворени съгласно съществуващите все още ограничения.

Работата от разстояние следва да бъде принцип за всички компании, предприятия и администрации, които могат да я ползват. Важи правилото за четири дни работа от разстояние и един ден присъствен.

Барове, кафенета, заведения за хранене, както и културните институции (музеи, кина, театри, изложбени зали) остават затворени.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и посредством ел. поща на адреси: [email protected], [email protected].
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР