Поради продължаващите аварийно-възстановителни дейности, бедственото положение в община Варна остава

...
Поради продължаващите аварийно-възстановителни дейности, бедственото положение в община Варна остава
Коментари Харесай

Доброволци и безработни се включват в отстраняването на последиците от урагана във Варна

Поради продължаващите аварийно-възстановителни действия, бедственото състояние в община Варна остава в действие. Това заяви късно нощес кметът на Варна Благомир Коцев след привършване на съвещанието на спешния щаб на Общината.

От бюрото по труда във Варна са в подготвеност да даде работна мощ от 30 дълготрайно безработни лица за присъединяване в аварийно-възстановителните действия. Редом с това са ангажирани доброволци от разнообразни ведомства.

Констатацията на спешния щаб е, че последователно обстановката в града се възстановява и животът минава в нормалния си темп.

Разчистването на листната маса и отстраняването на рисковите клони и дървета се обрисуват като съществени провокации.

Най-засегнат е регион „ Приморски “, където към момента има усложнения в почистването и извозването на растителните боклуци вследствие от бурята.

Обсъждат се решения за замесване на по-голям размер механически екипи и профилирана техника, които да ускорят процеса на възобновяване.

Учениците се връщат от през днешния ден по класните стаи. Изключение вършат учебните заведения ОУ „ Васил Друмев “, Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн, I ОУ „ Свети княз Борис I “ и ОУ „ Константин Арабаджиев “, където към момента се правят аварийно-ремонтни дейности. Там режимът на отдалечено образование ще продължи до сряда в това число.

Детските ясли и градини не престават да работят в естествен режим.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР