Поради пониженото търсене и изоставане спрямо развиващия възобновим пазар на

...
Поради пониженото търсене и изоставане спрямо развиващия възобновим пазар на
Коментари Харесай

General Electric мести два завода от Великобритания във Франция

Поради намаленото търсене и закъснение по отношение на развиващия обновим пазар на сила, акциите на GE се свиват през последната година.

Увеличаване

Поради намаленото търсене и закъснение по отношение на развиващия обновим пазар на сила, акциите на GE се свиват през последната година.

Преглед на оригинала [Investing.com] Смаляване
Още по тематиката
Gеneral Electric и Siemens подписаха енергийни съглашения в Ирак

Американската и немската група се конкурират за контракти за милиарди в Близкия изток
23 окт 2018
Изненадваща рокада на върха в General Electric

Джон Фланъри се задържа като изпълнителен шеф единствено 14 месеца, откакто проектът му за преструктуриране не води до предстоящите резултати
2 окт 2018
Как електрическата енергия може да промени авиацията

В новата епоха на електрическата авиация пазарът няма да се ограничи единствено до по този начин наречените летящи таксита
19 сеп 2018 Плановете на американската компания General Electric (GE) да реалокира два от заводите си във Англия във Франция срещна мощна синдикална съпротива. Ако решението бъде взето, освен ще докара до редуциране на 1100 служащи, само че и ще бъде затворено дружество, което създава техника за английските и американски флоти, което повдигна опасения за националната сигурност, оповестява Financial Times. General Electric изяснява решението си със международен спад в търсенето на обичайните им услуги и електрооборудване.

General Electric предложи да затвори две заводи във Англия – в Стафорд и Ръгби, и те да се реалокират във френския град Нанси. Ходът се постанова заради ниския размер работа. Бизнесът на GE се забавя през последните години заради все по-високия дял на възобновима сила в развитите страни, както и понижаващото се търсене на ново електрооборудване. Поради това компанията извършва стратегия за преструктуриране.

Опасност за националната сигурност

Британският профсъюз Unite е мощно срещу затварянето на двата завода, изключително на този в Ръгби. Освен евентуалното уволняване на 1100 служащи съгласно Unite ходът на GE би рискувал сигурността на Англия и част от положителните връзки на Лондон с Вашингтон. Причината за това е, че в Ръгби се създават електрическо съоръжение и други елементи за разнообразни кораби на кралския флот. В Ръгби са били създадени и задвижващите системи на трите DDG1000 Zumwalt - клас стелт унищожители за американския флот.

Според Стийв Търнър, основният секретар на Unite, преместването на предприятията продължително би нарушило потенциала на Англия да посреща потребностите на личната си национална отбрана и сигурност. Търнър също твърди, че препоръчаното място в Нанси няма подредба за сигурност и че в града към този момент е имало кавги с китайски шпиони, което би сложило значими информации за английския флот в заплаха.

От General Electric оповестиха, че няма да вземат решение, без да се съветват с служащите и техните представители, в това число Unite. От компанията прибавиха, че световното закъснение в обичайното им предложение на електрооборудване постанова вземането на сходни решения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР