Поради липсата на парламентарен контрол, в момента сме свидетели на

...
Поради липсата на парламентарен контрол, в момента сме свидетели на
Коментари Харесай

Цветанов прочете присъдата на страната! Прогнозата

Поради неналичието на парламентарен надзор, сега сме очевидци на един монолог от страна на изпълнителната власт и няма безусловно никакъв разговор, с цел да се чуват тематики, които фактически вълнуват хората. Това сподели в „ Делници “ по " Евроком " ръководителят на " Републиканци за България " Цветан Цветанов.

Толкова чести парламентарни избори обаче не трансформират нищо и не обрисуват хоризонти, безапелационен бе Цветанов и добави: „ В последните няколко мандата в Народното събрание виждаме от ден на ден популизъм. Когато знаеш, че мандатът е доста къс, нито имаш опция да направиш промени, нито да реализираш управническа стратегия.
-->
Дава ти се опция да станеш част от този популизъм, с цел да може да „ облъчваш “ и да привличаш, вероятно, електорална поддръжка за едни нови предварителни избори.Знаете ли какво ми прави усещане? Почти всички партии приказват по какъв начин ще се явят на избори, само че никой, сякаш, още не е показал стратегия, по която ще работи, с цел да може да стимулира хората да гласоподават “.

Цветанов уточни, че в идващия парламент евентуално ще има сходно разположение на партиите като досегашното и надали ще се реализира някакво единодушие. „ Целият фокус на тази идна акция, допускам, ще е в подготовката за локалния избор и хората ще се ориентират повече за нещо, което би могло да се случи в страната след провеждането му “.

Цветан Цветанов предвижда, че това няма да е последният парламентарен избор за тази година, само че бе безапелационен, че идните локални избори ще бъдат най-важните. „ След локалните избори несъмнено ще има друга светлина, само че тя няма да бъде толкоз мощна, с цел да може да кажем, че сме решили проблемите и политическата рецесия е отминала. Аз съм уверен, че най-малко още година и половина ще имаме политическа рецесия “.

 Той напомни, че на лидерската среща сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в края на предишния парламент, бе направена поръчката, в случай че след изборите отново има неспособност да се сформира държавно управление, точно ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да са партиите, които да образуват управнически мандат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР