Поради липса на ефективна прокуратура и правораздавателна система, ще си

...
Поради липса на ефективна прокуратура и правораздавателна система, ще си
Коментари Харесай

Как се правят милиони с общинска заплата. Историята на общинския съветник от ДБ Борис Милчев


Поради липса на ефикасна прокуратура и правораздавателна система, ще си позволим да квалифицираме изнесените по-долу обстоятелства като закононарушение. Престъпление, осъществено от началникът на правния отдел към ДАГ (дирекция архитектура и градоустройство) Борис Силвестриев Милчев към 2007 година

През 2001 година Милчев е отхвърлен от позицията заместител министър в Министерство на районното развиване (МРРБ). Държавата се тресе от корупционни кавги и държавното управление на Иван Костов стартира чистка в редиците си, в блян да реализира относителна непоклатимост. И въпреки че Милчев не е единствения, за него се написа от министри в същия този кабинет, в издания като Капитал. Милчев е упрекван в корупции и произвол. Според министъра на вътрешните работи тогава Емануил Йорданов, той упражнява властта си като заместител министър отвън рамките на закона...

И все пак заради обстоятелството, че Милчев е част от лоялното обграждане на Евгений Бакърджиев, той се трансформира в неизменима част от държавната конструкция, закрепостен дълги години. Евгений Бакърджиев - по това време основава най-силното икономическо лоби в държавното управление на Костов. Повече за тези процеси може да се прочете в отвореното писмо до Иван Костов от Едвин Сугарев, заместник-председател на парламентарната комисия за битка с корупцията в 37-то Народно заседание написано няколко години по-късно.

 

Този пролог, обвързван с кариерата на Борис Милчев е значим, тъй като изяснява по какъв начин човек с компрометирана политическа кариера бива подложен на невисоки, само че основни властови позиции в ръководството на столицата. Така, като човек от втория ешалон към този момент ненабиващ се на очи, той стартира да развива една безкрайна управленческа кариера в Столична община, в услуга на нечии бизнес-интереси, неизключващи персоналните му упоритости и лакомия. С години се задържа на позицията шеф отдел " Правен " в Министерство на регионалното развитие.

Като подобен обаче, Милчев е и свързващото лице в покупко-продажби сред гроздове от компании, в които самият той има дялови участия. В това гражданско следствие ще повдигнем завесата към покупко-продажби и събития, свързани с админа Милчев.
Милчев е индивидът, който като специалист измисля скица, която е в положение изцяло да обезпечи, посредством заеманата от него служба в този миг.

Годината е 2007. В доста медийни издания се появяват изявления, които сигнализират обществеността, че ненадейно са се появили няколко компании, изкупуващи големи количества земя към София. Никой обаче по това време не е можел да разплете въпросите, свързани с компаниите и покупко-продажбите. Става дума за необикновен брой заменки, изкупуване на земя, уедряване на земя, прехвърлянето й от един притежател на различен. 

Публикуваме неоспорими обстоятелства с вярата, че те ще могат да послужат пред способените органи или най-малкото да доближат до необятен кръг от хора, стимулирайки пълностоен спор. Защото и досега Борис Милчев упражнява своята юридическа подготвеност в Софийска община, безрезервно защитаван от политическата група, от която е повдигнат.
През 2007 година компаниите АСЕТТЕРА ООД, дружно с " Ню ленд дивелопмент " и " Лавинас-3 " съумяват да напазаруват голямо количество реституирана и общинска земя в региона на Панчерево. Като някогашен началник на отдел „ Реституция “ в общината, Милчев разполага с масиви от информация, обвързвана с реституцията и парцелите. Но не това е значимото. По това време Милчев е шеф отдел " Правен " към Министерство на регионалното развитие и все пак има дялово присъединяване посредством юридическо лице - компанията му " НЕВОН " АД в " Асеттера " ООД. тази компания е с упоритостта да закупи и окрупни имот в непосредствена непосредственост до София.

Схемата финансовите му дялове да се обезпечават посредством юридически лица за него е общоприета процедура, с цел да не попада на първа линия неговото име. Докато той е началник на отдел Правен, обвързваните компании изкупуват ок. 240 дка. земя в Горни Лозен, община Панчерево.

Земята е добита посредством заменки на 11 маломерни жилището в кварталите Люлин, Надежда, Обеля и Младост. Цената на земята е излязла ок. 22.5 евро/кв.м. Замяната е приключена на 21 юни 2007 година. Към тази реституирана земя те изкупуват и общинска, с цел да може целият имот да доближи 400 дка.

Собствениците на земята са били уверени по подобаващия метод, че притежаваната от тях земя не коства нищо, тъй като статутът й не допуска върху нея да може да се строи. Именно поради това, хората са били извънредно щастливи и безпроблемно са дали своята земя в ръцете на Борис Силвестриев Милчев, който към този момент като админ, има цялостната власт да сътвори подобаващите законови условия за смяна на статута на земята посредством въздействието и поста, който упражнява по това време.

Трите компании внасят документи в ДАГ (Дирекция Архитектура и градоустройство) за направа на Подробен устройствен план за 400 дка земя в региона на с. Лозен, р-н Панчерево. Всъщност Милчев шизофренично се обръща към себе си, с цел да се случи това от името на институцията. И да, той, админа Милчев намира за изцяло законно това неотложно да се реализира. При което цената на закупената земя към този момент е многомилионна и може да се премине към идващ стадий, плодовете от който през днешния ден се виждат в подножието на планината.

Дори да е имало тъжби или въпроси по отношение на тези покупко-продажби по това време, то е разбираемо, че те са отивали в кошчето за отпадък. Борис Милчев е бил в положение освен да направи пари от нищото, в качеството му на шеф отдел, само че и да обезпечи осведомителната завеса зад която това да се случи.

Тази тематика може да насочи още доста въпроси, които да бъдат изследвани в детайли, защото има задоволително документални следи за това.

Въпроси:

1. Каква икономическа сила и по какъв метод една компания е придобила десетки маломерни жилища, които да послужат за заменка по договорката нагоре? Съществуват документи, нотариални актове, от които може елементарно да се наблюдава чия благосъстоятелност са били тези жилища и по какъв начин са били добити? Ясно е било за уредниците на схемата, че никой няма да продаде земята си за жълти стотинки. Но обезщетяването посредством жилища в столицата е гаранция, че задачата ще бъде реализирана, което обаче е признак за съществено обмисляне. И защото е малко евентуално някой да изкупи вкупом повече от 10 маломерни жилища едновременно, въпросът остава – кои са притежателите на тези жилища и по кое време, по какъв начин и на каква цена са били добити.

2. Каква е облагата на Борис Милчев от тази комбинативност ние не знаем. Но от цялата информация, която представяме е явно, че единствено той, в качеството му на получаващ общинска заплата и заемащ виновен пост е в спор на ползи и на процедура реализира планувано и изпълнено закононарушение. Замисъла идва оттова, че той е свръх-компетентен правист, чийто качества не могат да се отрекат, само че точно поради това той е осъзнавал какво тъкмо прави. Очевидно е, че юристът Милчев е наясно за състава на закононарушението, което е направил. Нещо повече – той е направил всичко допустимо с цел да прикрие следите, водещи до него. Като малко преди окончателната договорка, той излиза официално от присъединяване си във съответната компания " Асеттера " ООД. Всъщност с този акт, той осребрява присъединяване си в схемата.

С днешна дата, върху този имот земя към този момент е издигнат един дребен град напълно законно, с банкови филиали, учебно заведение, детска градина, спортни площадки и други Предоставяме не единствено в поддръжка на гореизложеното, само че и в интерес на откриватели по тази тематика. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР