Поради големия интерес през тази година бяха добавени и две

...
Поради големия интерес през тази година бяха добавени и две
Коментари Харесай

163 български производители се включиха във фермерските пазари на Lidl през 2023 г.

Поради огромния интерес през тази година бяха добавени и две нови морски местоположения – във Варна и Балчик

163 български производители от 83 обитаеми места се включиха във фермерските пазари, проведени от Лидл България за 2023 година Това е 36% растеж по отношение на миналата година, когато присъединяване са взели 120 фермери от 58 обитаеми места.

Девет от изданията през 2023 година бяха  извършени на паркингите на разнообразни магазини на Lidl в столицата, а пет – по морето. Поради огромния интерес тази година към Равда, Созопол, Св. Константин и Елена бяха добавени две нови морски местоположения – Варна и Балчик. Всеки от пазарите е посрещнал над 2700 клиенти.

Тази година новите участници бяха 39. Най -много локални производители (осем), които показаха стоката си за първи път, се включиха във Варна.

“Идеята на Lidl за пазари на паркингите е чудесна – дава се опция на всички клиенти да се срещнат непосредствено с нас – производителите. Предимството за мен е, че по този начин получавам късмет да осъществявам продукцията си в директна среща с крайните клиенти ”, споделя един от притежателите на плантация “Овчарника ” от село Доброглед, Варненско.

“Изключително сме признателни за протегнатата ръка от страна на Lidl. Участието ни на фермерските пазари ни донесе директни поръчки и нови партньорства ”, означи Цветослав Манов от София, който създава месни деликатеси по обичайни български и италиански предписания.     

„ Много повече хора познават продуктите ни, откогато започнахме да участваме на пазарите на Lidl. Очаровани сме от грижата към нас като производители и от резултатите, които реализираме дружно ”, сподели Десислава Томова от „ Том консерв “, производител на сладка и лютеници с достоверен усет от Пловдивския район.

На пазарите тази година участваха и пчелари, производители на билкови тинктури и натурална козметика, създатели и майстори занаятчии, чиято продукция също се радва на огромен интерес от страна на клиентите на Lidl. Това е и една от задачите на Лидл България – предаване на традициите на младите генерации и опазването им.

Фермерските пазари на Lidl са част от поредната политика на веригата в поддръжка на родните производители, за които присъединяване е изцяло гратис. Компанията освен дава своите паркинги, само че поема и всички разноски по организацията и връзката на събитията. Инициативата започва през 2020 година и в досегашните над 45 издания пазарите са предложили на посетителите богато многообразие от свежи сезонни зеленчуци, био артикули, хлебни и месни произведения, вино и питиета. Всяка година броят на производителите и посетителите се усилва, а разнообразието става все по-голямо.

 

.………………..

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и участва в 31 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 120 магазина в 53 града и над 4000 чиновници. Предимствата на характерния бизнес модел, необятната гама артикули с оптимално съответствие качество-цена и въвеждането на редица новаторски практики и модели, постановиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда почтено, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, чиновници и сътрудници.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР