Поръчките за индустриални и промишлени стоки в Германия се свиха

...
Поръчките за индустриални и промишлени стоки в Германия се свиха
Коментари Харесай

Изненадващ спад на германските промишлени поръчки през октомври

Поръчките за индустриални и промишлени артикули в Германия се свиха изненадващо внезапно през октомври вследствие на мощен спад на поръчките, постъпили от чужбина, демонстрират данни на немската публична статистика Destatis, които допускат, че проблемите с веригите на доставки и растящите цени могат да лимитират индустриалната интензивност във водещата европейска стопанска система през последните месеци на годината.

Свързаният с пандемията дефицит на микрочипове и други електронни съставни елементи аргументи големи усложнения в доставките и индустриални проблеми в мощната автомобилна промишленост на Германия и други значими браншове на стопанската система на страната, осведоми БНР.

Поръчките за промишлено индустриални артикули се сринаха през октомври с 6,9% по отношение на септември, когато се покачиха с 1,8%, до момента в който осредните упования на финансовите пазари бяха за много по-скромно намаляване с 0,5 на 100.

Спрямо февруари 2020 г - тъкмо месец преди коронавирусната пандемия да удари Европа, немските индустриални поръчки се покачиха през октомври 2021 година с 1,7%, което е сигнал, че промишленият бранш на водещата европейска стопанска система съумя изцяло да се възвърне от удара, който понесе през първите месеци на коронавирусната пандемия. През септември обаче промишлените поръчки скочиха с цели 8,6% по отношение на равнището тъкмо преди началото на пандемията - явен сигнал, че през октомври има загуба на импулса при възобновяване на индустриалния и индустриален бранш на Германия.

За първите 10 месеца на 20201 година обаче поръчките набъбнаха с 20,8% по отношение на същия интервал на миналата годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР