Поръчката на още осем самолета Ф-16 e била дискутирана по

...
Поръчката на още осем самолета Ф-16 e била дискутирана по
Коментари Харесай

Поръчка на още 8 Ф-16 e обсъждана при посещението на Каракачанов и Ефтимов в САЩ

Поръчката на още осем самолета Ф-16 e била дискутирана по време на визитата на министъра на защитата Красимир Каракачанов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов в Съединени американски щати, съобщи БНР.

България към този момент заплати осем изтребителя, решението за новите осем е политическо, сподели Емил Ефтимов и изясни: "Имаме подписан контракт за първите Ф-16. Решението на Народното събрание покрива 16 самолета, т.е. една цялостна ескадрила. Аргументите на американската страна са, че когато се заложи линията е обикновено да се извърши цялата поръчка. Ако не се извърши цялата поръчка, може да се стигне до закъснение на поръчката ".

Според командира на Военновъздушни сили ген. майор Димитър Петров би трябвало да бъде изработен прецизен план и страната ни да се съобрази с опциите, които има за логистично обезпечаване на самолетите. "Позицията на Мечо Пух - колкото повече, толкоз повече, при такива съществени неща като авиационна техника и бойна авиация не постоянно дава добър резултат ", съобщи ген-майор Димитър Петров.

Подписаната в Съединени американски щати Пътна карта за военно съдействие не планува увеличение на непрекъснатото наличие на американски военни у нас, стана ясно от думите на началника на защитата Емил Ефтимов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР