Поръчка за модернизация на ЖП-линиите Пловдив – Крумово и Пловдив

...
Поръчка за модернизация на ЖП-линиите Пловдив – Крумово и Пловдив
Коментари Харесай

Обновяват жп линиите от Пловдив до Скутаре и Крумово

Поръчка за рационализация на ЖП-линиите Пловдив – Крумово и Пловдив – Скутаре с планирана стойност близо 111 млн. лева без Данък добавена стойност започва Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, излиза наяве от нейно съобщение

. Освен замяна на самите релси, тя включва възобновяване на подлези, надлези и пасалерки, а също по този начин гарите Пловдив-разпределителна, Крумово, Скутаре и разграничен пост Тракия. Срокът за осъществяване на поръчката е 1066 календарни дни.

Железопътен възел Пловдив се явява пресечна точка на направленията София – Свиленград, Пловдив – Бургас, Филипово – Панагюрище и Филипово – Карлово. Той е част от кулоар „ Ориент/Източно Средиземноморие “, който свързва Северно, Балтийско, Черно и Средиземно море като усъвършенства потреблението на съответните пристанища и морски автомагистрали, се сочи в документите. Целта на поръчката за рационализация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации по ЖП-участъците от Пловдив до Крумово и до Скутаре е построяването на конкурентноспособна ЖП-инфраструктура, която да дава отговор на провокациите на Европейски Съюз за развиване на цялостна транс-европейска транспортна мрежа, състояща се от инфраструктура за железопътен превоз, вътрешни водни пътища, пътен, морски и въздушен превоз, с което да се подсигурява положителното действие на вътрешния пазар и усилването на икономическото и общественото доближаване.

Финансирането е обезпечено от Механизма за свързване на Европа, Споразумение сред Директива за птиците „ НКЖИ “ и INEA за даване на безплатна финансова помощ – AGREEMENT. Оферти ще се одобряват до 1-ви юли и ще се отварят на идващия ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР