Популярно е схващането, че най-могъщият враг на вампирите е Слънцето.

...
Популярно е схващането, че най-могъщият враг на вампирите е Слънцето.
Коментари Харесай

Слънцето - могъщ враг на вампирите

Популярно е схващането, че най-могъщият зложелател на вампирите е Слънцето. Да бъдат докосвани от ярките лъчи, за тези същества е въпрос на същинска гибел. Затова режимът им е строго избран -денят да се прекарва на мрачно, а нощем - в придвижване. Освен това вампирът не може да понася аромата на чесън, разпятието и другите църковни знаци. Тези същества не могат да се отразяват в огледалото и по тази причина заобикалят да се оглеждат в него. Според обособени изказвания за тях е невероятно да стоят под течаща вода.

Най-труден при вампирите е въпросът за тяхното залавяне и заличаване. Изминалите епохи потвърждават, че е съвсем невероятно да бъдат " задържани " от управляващите. Много по-постижим способ е да се посети гробището и там да се открие къде се спотайват. Използва се най-обикновен метод - пуска се бял млад кон, който в никакъв случай не се е спъвал. Той минава през всички гробове като се изключи тези, в които са заровени вампири. Тъкмо те се разкопават и сърцата им се пронизват с дървен прът, а главите им се отрязват с църковен меч.

 Слънцето - всесилен зложелател на вампирите

Колкото и публикуван да е този метод на деяние, от време на време не дава резултат вампирите си остават от читави по-читави. В началото на XVIII в. унгарският град Лиебава е атакуван от ужасно създание. По заповед на Олумския свещеник стартира съществено следствие. Висшият свещеник изпраща в Лиебава човек от тайната епископска полиция, който сполучливо открива злокобното творение, удря го по главата, с цел да се просне мъртво на земята, а след това отрязва главата му и пробожда с дървен прът сърцето му. Оттогава вампирското нахлуване над града стопира.

В днешните времена визиите на науката за вампирите са напълно разнообразни от античните. Твърди се, че те се нуждаят от към три чашки свежа кръв не всеки ден, а през седмицата. При това не атакуват момчета и девойки. Отделни вампири даже са подпомагани от своите другари с чашки от личната им кръв, защото последните са в течение на техните проблеми и се стремят да им бъдат във всяко отношение потребни. Освен това, до момента в който преди епохи вампиризмът се е считал за психическа болест, през днешния ден за медицната тя е демонстрация на функционално разстройство на организма.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР