Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов коментира в

...
Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов коментира в
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Системата се самовъзпроизведе на 15 март

Популярният състезателен публицист и политически анализатор Георги Атанасов разяснява в ефира на Българска национална телевизия резултатите от изключителния конгрес на БФС и избора Георги Иванов - Гонзо за президент на централата. Той завоюва още на първи тур в петък, като кандидатът Димитър Бербатов даже не стигна до балотаж.

" Хората не са глупави. Няма оптимизъм, тъй като хората усещат, че системата, която съществува към този момент близо две десетилетия и аз назовавам компанията " Боби и Ко ", отчая почитателите.

България се маргинализира като футболна страна и се смъкна до равнището на Гибралтар, Андора и Лихтенщайн. Систезата докара до унижението на българския народен и клубен футбол, докара до криминализиране на футбола. Не става дума за личността на Георги Иванов. Важна е системата, която се възпроизведе ", сподели опитният публицист, преди чийто думи бяха показани резултатите от анкета измежду феновете. 86 % от участниците не показват оптимизъм за българския футбол след избирането на Иванов.

" Клубовете имат отговорност. Говорят за промени единствено когато са наранени, само че пристигна ли се до съществени диалози мълчат. Реално видяно самите клубове не пожелаха смяна, когато имаха опция за това ", добави другият посетител в студиото Деян Веселинов.

" Относно сигналите за пазаруване на гласове - това е капка в морето. Системата, с цел да се възпроизведе по този метод, е допустимо въз основата на напън от административния запас.

Според мен Бербатов няма място като патерица в една такава сглобка. Не знам кой сив кардинал измисли тази конституция на футбола - ЦСКА и Левски да имат един глас с условното Горно надолнище. Малките са лесни за обработка. Иванов е задоволително интелигентен, надали е манипулирал това или това селце да го поддържа в персонално качество. Сивите кардинали са задоволително опитни да натискат тук и там. Казали са им какво губят, в случай че настъпи смяна ", добави Атанасов.

" Поканата за присъединяване в Изпълкома беше обидна. Все едно да ти нанесат удар след нокаут. Половината от огромните клубове също не показаха кого поддържат. От Левски премълчаха. От ЦСКА можеха да го създадат и по-шумно. Когато дойдат диалозите за съдийска комисия, систематизиране на телевизионни права - кой пази ползите на клубовете в Изпълкома? Никой! ", обрисува обстановката Веселинов.

" Съмнявам се към този момент във всичко. След огромна част от мачовете непрестанно се късат морални ризи, желаят се оставки. Но внезапно се оказа, че по-добро от статуквото няма. Господата от Славия и Локомотив София се хвърлят на амбразурата.

Наско Сираков сподели, че гласоподава за Левски. Какво значи това - някаква безконечна лицензионна почивка ли? Какво ще каже Наско на почитателите, които на следващия ден скочат на митинг. Тази победа на Иванов е победа на статуквото, което има ясно изразен клубен цвят от 13 години. В развитите футболни страни не знаят името на шефа на футбола. Просто системата работи. А тук се сътвори такава неуравновесеност. Който управлява футболния съюз, той дефинира и първенеца - това е настройката у нас ", сподели Атанасов.

" Националния тим потегли към Азербайджан в дословен смисъл, където ще играе с домакините и Танзания. Така са ни решили от ФИФА ", добави Веселинов.

" Представяте ли си в случай че Христо Стоичков се беше кандидатирал. Не мога да си го показва той да беше излязъл против тази система с името си и престижа си ", приключи Атанасов.
 Георги Атанасов в
Георги Атанасов в " Без запаси ": За Конгреса, ЦСКА, Левски, Лудогорец и спортната публицистика

Не пропускайте следващия епизод на " Без запаси "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР