Популярният руски футболист Роман Павлюченко обяви края на кариерата си,

...
Популярният руски футболист Роман Павлюченко обяви края на кариерата си,
Коментари Харесай

Полуфиналист от Евро 2008 побесня заради наказание и директно се отказа от футбола

Популярният съветски футболист Роман Павлюченко разгласи края на кариерата си, откакто по-рано през днешния ден беше осъден с отнемане от спортни права за осем мача поради неспортсменско държание. Бившият национал, който в този момент носи екипа на втородивизионния Знамя Ногинск, е бил отхвърлен от дуела против Космос, откакто се е опитал да упражни физическо принуждение над противник на терена.

" В 80-ата минута Павлюченко беше отхвърлен след опит за разпра с неприятелски футболист. Той удари оградата, напускайки игрището. Използва и нецензурни реплики. Роман Павлюченко призна за всички свои нарушавания ", обявиха от Дисциплинарната комисия на Футболния съюз на Русия.

Когато разбра за глобата си, играчът реши напряко да завърши с футбола: “Край, повече няма да играя. Да ме бяха санкционирали за 18 срещи или напряко за 80. Че да не мога да играя до 50-годишна възраст! Вече съм на 40 и мисля, че е време да спирам. Нервите към този момент не ми устоят. По принцип кариерата ми от дълго време завърши, а играех във втора дивизия единствено за наслаждение и да предавам опит на младите ”, съобщи той пред Мач ТВ.

Нападателят носи екипа на Тотнъм, Спартак Москва, Локомотив Москва, Урал Екатеринбург, Кубан Краснодар, Ротор Волгоград и Динамо Ставропол по време на своята кариера. Руският народен тим с Роман Павлюченко в състава си доближи до полуфиналите на Евро 2008 година, където загуби от Испания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР