Популярният икономист Нуриел Рубини, известен като Dr. Doom, предупреди, че

...
Популярният икономист Нуриел Рубини, известен като Dr. Doom, предупреди, че
Коментари Харесай

Икономистът Нуриел Рубини отправи предупреждение за икономиката на САЩ

Популярният икономист Нуриел Рубини, прочут като " Dr. Doom ", предизвести, че стопанската система на Съединени американски щати се сблъсква с разнообразни провокации, което демонстрира, че към момента може да следва интервал на икономическо стесняване.

По време на неотдавнашно изявление за телевизия Bloomberg Рубини изрича съмнение, че Федералният запас евентуално ще резервира относително високи лихвени проценти макар преобладаващия оптимизъм на пазарите.

Той акцентира, че е малко евентуално Фед да понижи лихвите в близко бъдеще, защото има няколко фактора, които попречват инфлацията да доближи задачата на централната банка от 2%.

Освен това Рубини твърди, че за Съединени американски щати се обрисува евентуален стопански спад, защото Федералният запас продължава да поддържа високи лихвени проценти. Според него комбинацията от затегнати финансови условия и нараснали цени на петрола може да форсира интервал на икономическо закъснение.

Той добави:

Рубини има вяра, че нарасналите цени на петрола, от една страна, допускат нараснала инфлация, само че и евентуален тягостен резултат върху икономическата интензивност, даже в границите на Съединени американски щати.

Следователно съгласно него въпросът дали Съединени американски щати се насочват към фактически меко приземяване, а не към къса и лека криза, остава неуреден.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР