Популярният хакер с никнейм Ben/imbushuo от няколко месеца работи върху

...
Популярният хакер с никнейм Ben/imbushuo от няколко месеца работи върху
Коментари Харесай

Хакер инсталира Windows 10 на смартфон с ARM процесор

Популярният хакер с прякор Ben/imbushuo от няколко месеца работи върху опцията операционната система Windows 10 за ARM процесори да може да бъде стартирана на елементарните смарт телефони.
В завършек на предходната седмица на експерта бе заложен въпроса, дали е допустимо стартирането на Оценка за съвместимост Windows 10 за ARM процесори на смарт телефона Lumia 950 XL . Хакерът отговори позитивно, само че добави, че това е доста комплицирано. Но той към този момент е постигнал много по този въпрос и продължава тези опити.

За да започва операционната система Windows 10 на смарт телефон, експертът основал личен фърмуер и драйверите AArch64. Това е прекомерно комплицирано, тъй като тези драйвери ръководят и зареждането. Но хакерът е сигурен, че ще може да направи по този начин, че Оценка за съвместимост Windows 10 за ARM процесори да може да се започва на съвсем всички смарт телефони.

Досега всички сходни опити се правеха с орязана Windows RT, само че в този момент това не се постанова, тъй като Microsoft показа новата Оценка за съвместимост Windows 10 за ARM процесори, предопределена за инсталиране на таблети и ноутбуци с новите процесори на Qualcomm. Тези устройства могат да работят на едно денонощие с едно зареждане на акумулаторната батерия и имат непрекъсната връзка с интернет, напълно като смарт телефоните с тези чипове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР