Популярният английски рефрен Футболът се завръща у дома, ще бъде

...
Популярният английски рефрен Футболът се завръща у дома, ще бъде
Коментари Харесай

Футболът се завърна у дома, а Англия зарадва Уембли с успех над световния вицешампион

Популярният британски рефрен " Футболът се завръща вкъщи ", ще бъде изричан с горделивост от островитяните през остатъка от неделния ден. Любимият им народен тим ги зарадва с победа на старта на Евро 2020, откакто на митичния " Уембли " глава преклони международният вицешампион - Хърватия.

Победата с 1:0 не пристигна по никакъв начин елементарно, като всичко бе решено от тъкмо осъществяване на Рахийм Стърлинг в 57-ата минута. Головият пас пък даде халфът на Лийдс Юнайтед 1:0. Въпреки надалеч по-офанзивния си жанр, хората на Гарет Саутгейт не преодоляха още един път Ливакович. А шансове за това се откриха пред Стърлинг и блъсналият гредата Фил Фодън.
 Снимка 534547
Източник:

За цялостен мач Хърватия не сътвори действителна заплаха пред Джордан Пикфорд и ще разчита на точки в идващите си два мача от група D, с цел да продължи към осминафиналите.

" Бог да пази Кралицата " засилва оптимално домакините, които незабавно след първия съдийски сигнал демонстрираха голямото си предпочитание за победа. През началните минути главното, което виждахме от англичаните, беше продължителното им притежание на топката и непрестанната замяна на пасове по земя.
 Англия - Хърватия 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Англия - Хърватия 1:0 (Развой на срещата по минути)

Ето какво се случи на " Уембли "!

Островитяните можеха да поведат още в петата минута, когато Рахийм Стърлинг показва положително придвижване в центъра на игрището. Той пусна грациозен пас за Фил Фодън, само че младата звезда на Ман Сити откри само дясната странична греда на Доминик Ливакович.
 Снимка 534548
Източник:

Пред вратата на " шахматистите " продължи да бъде горещо. Халфът на Лийдс - Калвин Филип откри от въздуха, неприятно изчистена топка след корнер, и единствено положителният инстикт на Ливакович избави балканците от най-лошото.

Селекцията на Гарет Саутгейт продължи с набезите си, най-много през зоната на абсолютния дебютант Йошко Гваридол. Всичко това донесе няколко скупчвания в дребното вратарско поле, само че до голов шут на Стърлинг или Кейн, по този начин и не се стигна. Забележителна беше и пресата, която оказваха британските национали.
 Снимка 534555
Източник:

Рахийм Стърлинг опитва нещо ексцентрично и стреля от далечна отдалеченост в 26-ата минута. Елементът на изненада беше налице, само че не и нужната акуратност. Буквално в идната офанзива хърватите за сефте насочиха удар, който за жал на Перишич също бе извънредно неакуратен.

Спомените от 2018 сигурно бяха обзели съзнанието на Кийрън Трипиър, когато в 43-ата минута още веднъж му се наложи да извършва директен свободен удар против Хърватия. Три години след прелестния негов гол на Мондиала в Русия, в този момент " повторението " беше много разочароващо, като топката се спря в построената стена на " ватрените ".
 Снимка 534553
Източник:

" Трите лъва " като че ли започнаха тромаво втората част и това си пролича от деяние на Кийрън Трипиър. Шампионът на Испания с Атлетико (Мадрид) върна прекомерно едва обратно за Пикфорд. И единствено положителната централизация на стража не разреши топката да бъде открадната от дебнещия Анте Ребич.

Мъките за Англия привидно завършиха в 56-ата минута, когато резултатът беше открит. Калвин Филип се възползва от неприятно издигната хърватска защита. Имаше задоволително време, с цел да види влизането на Стърлинг в наказателното поле и зарадва своя съотборник с съвършен извеждащ пас. Въпреки намесата на Ливакович, звездата с №10 съумя да прокара коженото кълбо в мрежата и по този начин да отприщи дивата наслада на " Уембли ".
 Снимка 534565
Източник:

Селекцията на Гарет Саутгейт можеше да удвои своята преднина в 62-ата минута, когато Мейсън Маунт проби по крилото и насочи точно подаване за Хари Кейн. Капитанът на Англия се измъкна от персоналния си надзирател Гваридол, само че от няколко метра не откри очертанията на вратата. Още по-лошото за Хари бе, че се удари неприятно и в страничната греда, наложило намесата и на медицинския екип.

Неделният следобяд можеше да бъде още по-добър за Рахийм Стърлинг, в случай че в 74-ата минута бе успокоил трибуните с второ попадение за Англия. Тайрън Мингс свърши отлична работа при центриране от фаул и смъкна с глава за звездата на " Трите лъва ". Завършващият му изстрел обаче се оказа безпределно разочароващ.
 Снимка 534557
Източник:

През оставащите мигове Хърватия по този начин и не реализира заключителен напън, който да ги избави от злополучната им орис. Гарет Саутгейт пък направи точните като тайминг смени и по този начин домакините официализираха първите си три точки на Евро 2020.
 Снимка 534554
Източник:

На 18 юни Англия ще има типичен конфликт с Шотландия, още веднъж на " Уембли ". Хърватите пък ще се опитат да пречупят коравия отбор на Чехия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР