Популярни българки станаха посланици на инициативата Невинаги съм перфектна, която

...
Популярни българки станаха посланици на инициативата Невинаги съм перфектна, която
Коментари Харесай

Майки борят клишетата с Невинаги съм перфектна

Популярни българки станаха посланици на самодейността " Невинаги съм съвършена ", която приканва да се противопоставим на клиширания облик на " идеалната " майка от рекламните фотографии. Като родители ние побираме в себе си цялата палитра на естествените човешки страсти. И все пак се срамим и прикриваме, в случай че не всеки път всичко е " съвършено ".

Понякога в главата на мама бушува стихия. Понякога мама няма сили да си играем. Нито даже да сготви вечеря - тогава за вечеря има сандвичи. Мама изпитва виновност, че не всеки път се оправя с всичко...

Звучи ли ви познато?

" Не съм нито съвършена, нито най-... Аз съм майка. Такава, каквато ме виждат моите деца, а моите деца са моите учители. Тези, които ще ми покажат къде бъркам и накъде да вървим дружно! ", показа една от посланиците на самодейността - актрисата Радина Кърджилова. А нейната колежка и съмишленичка Силвия Петкова разкри: " Толкова е хубаво да оставиш косата си рошава, чиниите неизмити и облеклата разхвърляни, с цел да се насладиш на същинската наслада от живота - общуването с обичаните и опцията да им покажеш своите недостатъци. Щастлива съм, че не съм " съвършена " майка, жена и човек! Другото е прекомерно затормозяващо. "

Актрисата Луиза Григорова-Макариев добави: " Искам детето ми да знае, че съм човек от плът и кръв и имам своите възходи и падения. Да, има дни, в които съм нервна, покачвам звук и, да, избирам да е по този начин, а не да се гневя вътрешно и да сложа изкуствената усмивка на лицето си. Защото не просто не мога, а не желая да бъда съвършена. Искам да бъда човек. "

" Налагането на стандарти е най-голямата болест на човечеството! Всички желаеме да сме съвършени във всичко, което вършим, само че забравяме най-важното - ние сме човешки същества и съществуваме с нашите усеща и страсти... " Перфектен " е заблуда. Безкрайно съм щастлива, че не съм съвършена! ", не крие актрисата Йоанна Темелкова.

Проучване, извършено от WaterWipes измежду 13 000 души от целия свят демонстрира, че през първата година след появяването на децата си 55% от участниците са уверени, че са се провалили като родители.

В рамките на акцията издателство " Мармот " ще пусне за 8 март книгата " Понякога в главата на мама бушува стихия " на Беатрис Тaбоада и Дани Падрон. Авторите ни канят дружно с нашите деца на красиво корабоплаване в морето на родителските страсти, без захаросаната им страна, с цел да забележим, че в действителност по никакъв начин не е ужасно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР