Популяризират се възможностите за изпълнение на проекти чрез финансови инструменти

...
Популяризират се възможностите за изпълнение на проекти чрез финансови инструменти
Коментари Харесай

Разясняват в градовете как да получим европейски пари за развитие на туризма, културата, спорта и икономиката

Популяризират се опциите за осъществяване на планове посредством финансови принадлежности в основни посоки посредством Оперативната стратегия "Региони в напредък " /2014-2020 г./, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

Ведомството, като ръководещ орган на европейската стратегия, провежда осведомителна акция за разпространение на вложенията в туризма и градската среда, предоставяни посредством финансови принадлежности по програмата, в границите на специфични осведомителни дни в редица градове на страната. В нея ще се включат и специалисти от Министерството на културата и Министерството на туризма.

Информационните дни стартират на 9 октомври във Видин с осведомителна акция за разпространение на вложенията в туризма и градската среда с присъединяване на заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова, представители на Министерството на културата, Министерството на туризма, "Фонд управител на финансовите принадлежности в България ".

За присъединяване в осведомителните дни са поканени кметове на общини, възможни за поддръжка по програмата, участници в районните препоръки за развиване, представители на работодателски и синдикални организации, неправителствени организации, културни институции и туристически сдружения. Представители на бизнеса и частните вложители също могат да вземат участие. Целта на акцията е всички заинтригувани от програмата да получат уточнения на място за опциите за финансиране на туристически обекти и обекти, генериращи доходи в областта на културата, спорта и други в границите на градовете с финансиране и поддръжка на Оперативна програма “Регионално развитие”.

До края на ноември осведомителни дни са планувани на 12 октомври в Казанлък, на 23 октомври - в Сливен, на 1 ноември - във Велики Преслав, на 20 ноември - в Свищов, и в края на ноември - в Кърджали.

На 20 септември т.г. бяха подписани оперативните съглашения сред Фондовете за градско развиване - финансови медиатори по Оперативната стратегия "Региони в напредък " /2014-2020/, и "Фонд управител на финансовите принадлежности в България " ЕАД, се показва в известието. С това Управляващият орган на Оперативна програма “Регионално развитие” дава действителен старт на вложенията, заложени за осъществяване посредством финансови принадлежности в основни посоки на Оперативната стратегия "Региони в напредък " /2014-2020/, се отбелязва още в него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР