Поп звездата Лейди Гага изяви неоспоримия си талант в изпълнение

...
Поп звездата Лейди Гага изяви неоспоримия си талант в изпълнение
Коментари Харесай

Млада поетеса плени Америка на инаугурацията на Байдън

Поп звездата Лейди Гага изяви неоспоримия си гений в осъществяване на националния химн на Съединени американски щати на церемонията по встъпването в служба на президента Джо Байдън и първата жена вицепрезидент Камала Харис. Тя пя със златист микрофон, облечена в обилен фешън тоалет с дълга необятна надиплена алена пола с кринолин в основата и с огромна брошка, изобразяваща гълъб върху блузата.
 Млада поетеса плени Америка на инаугурацията на Байдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

След нея се появи и друга поп и кино звезда - Дженифър Лопес, облечена напълно в бяло, и трогателно изпя други две песни, трансформирали се в национални знаци - " Тази земя е твоя земя " и " Америка - красивата ", написа life.dir.bg.

 Млада поетеса плени Америка на инаугурацията на Байдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Друг запаметяващ се миг в днешната гала пред Капитолия бе появяването на младата 22-годишна поетеса Аманда Горман от Лос Анджелис, която завоюва овациите на високопоставената аудитория, рецитирайки свое разтърсващо стихотворение. То е озаглавено " Хълмът, който изкачваме ".

" Ние изживяваме и сме очевидци на бурната история на една страна, която не е сломена, а просто е незавършена ", се споделя в нейния стих. " Ние сме наследници на една страна, в която слабичко чернокожо момиче, произхождащо от тогавашни плебеи и отгледано от самотна майка, може да мечтае да стане президент, и внезапно се оказва в ролята да чете стих за един подобен. "

Горман стана най-младият стихотворец, рецитирал стихове на инаугурационна гала пред Капитолия. Нейното осъществяване в светлината на случилото пред Капитолия преди две седмици, провокира възторг в обществените мрежи и завоюва възторжени мнения от звезди и политици.



Гард Брукс изпя познатата на всеки американец " Удивителна молитва " (Amazing Grace), като остави публиката - присъстваща на място и пред тв приемниците вкъщи, да изпеят последния стих.

Напускайки подиума, надянал присъщата си каубойска шапка, той се ръкува с Байдън и с досегашния вицепрезидент Майк Пенс, а след това прегърна и някогашния президент Барак Обама.



Шоубизнесът и поп звездите имаха централна роля в обичайна американска гала по предаването на властта. Те бяха в центъра на вниманието, наред с политическите топ величия на Съединени американски щати, присъстващи на площадката пред Капитолия. Те приветстваха виртуално или персонално новата администрация на Байдън и Харис, които към този момент са известен тандем в Холивуд - обичайната цитадела на демократите, където някогашният президент Доналд Тръмп изрично е недолюбван.

А и политиците явно търсят носещите политически точки контакти с поп и спортните звезди. Телевизионните фенове видяха по какъв начин Лейди Гага фамилиарно си говореше с Барак Обама, а след това и с Хилари Клинтън.

Във Вашингтон се организира и 90-минутното шоу " Празнуваща Америка ", в което доста звезди взеха присъединяване с осъществявания и обръщения. То се предаваше по доста телевизионни канали, както и в YouTube, а водещ бе Том Ханкс. Шоуто по проект замести обичайните инаугурационни балове, които заради рестриктивните мерки на пандемията не могат да се състоят.

Ето единствено някои имена от звездния лист в Белия дом:

Брус Спрингстийн, Лин-Мануел Миранда, Джон Леджънд и брачната половинка му Криси Тийгън, Кейти Пери и Орландо Блум, Деми Ловато, Фу Файтърс, Джъстин Тимбърлейк, Бон Джови, Кери Уошингтън, Ева Лонгория, Карим Абдул-Джабар, Хосе Андрес, Долорес Хуерта

Присъстват и герои от борбата на медиците против COVID-19.



В поредност от следобедни шоу стратегии ще вземат участие и елементарни американци, които ще опишат лични житейски истории. Всичко това е в унисон с главните тези от първото президентско слово на Байдън:

" Аз съм президент на всички американци, различията не би трябвало да значат разцепление ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР