Понятието „скъп“ много се изкривява. Скъп можем да наречем чадър

...
Понятието „скъп“ много се изкривява. Скъп можем да наречем чадър
Коментари Харесай

Концесионерът, поискал 70 лева за чадър на плаж „Каваци”: Това е VIP зоната

Понятието „ безценен “ доста се изкривява. Скъп можем да назовем чадър на гръцки остров, където на първа линия с два шезлонга, коства 100 евро. Чадърите на първа линия са 70 лв., а всички останали са – 60. Говорим за огромен чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и плат на чадъра, който е специфичен, италиански и защищава от UV лъчите “. Това обясни концесионерът на плаж „ Каваци – Юг” в Созопол Гаврил Казанджиев пред БТВ. Думите му са в отговор на възмущението, породило се откакто в мрежата се появи фотография на касовата записка с възмутителна цена.

„ Масово на доста места гледат да си създадат нещата да съм им по-евтинки. Чадърите всеобщо са остарели, ръждясали и пребоядисани с блажна багра, дребни. Пластмасови маси и шезлонги, а чадърите от плат, през който се вижда слънцето “, разяснява той.

По думите му постоянно услугата употребяват групи от хора, които, като си разпределят сумата, сянката излиза доста по-малко. Друго преимущество е, че против тази цена летуващите си заплащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката или слънцето. „ Като седнат 10 души и си разпределят по 7 лв., се получава 70 “.

„ Клиенти има всевъзможни, няма по какъв начин всички да са удовлетворени. Има и недоволни. Не сме задължили някой да пристигна тук. Това е право на персонален избор. Всеки е осведомен с цените “, сподели още Казанджиев.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са създали инспекция на плажа. Към момента единственото установено нарушаване, е незадоволително огромната табела, указваща цените на плажните такъми.

Иначе концесионери в региона се оплакаха, че работят на загуба и са принудени да поставят по-високи цени, тъй като заплащат висок наем на страната. „ Твърдо декларирам, че съм на загуба. Търпя я не тъй като съм мазохист, а тъй като мога да си я разреша “, сподели Милен Янков. Според него цената на чадър и шезлонг трябвало да е сред 80 и 90 лв.. „ Бизнесът ни се въздейства от времето “, акцентира той.



За плажа в Черноморец да вземем за пример, където линията е по-малка от 150 метра, наемателят плащал 120 хиляди лева на сезон. А през днешния ден, поради зачестилите тъжби, министърът на туризма Николина Ангелкова привиква незабавна среща с концесионерите и наемателите на плажовете.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР