Понякога най-простите ястия са най-трудни за приготвяне. Дори опитни домашни

...
Понякога най-простите ястия са най-трудни за приготвяне. Дори опитни домашни
Коментари Харесай

Тайни от кухнята на шеф-готвачите: Как да сготвим перфектния ориз

Понякога най-простите ястия са най-трудни за подготвяне. Дори опитни домашни готвачи могат да се провалят с ориз, който е на каша, сбит или залепва (или до загаря!)
Ето нашите тествани във времето препоръки по какъв начин да приготвите съвършения ориз всякога, без значение дали готвите на плота си или включвате своя мигновена тенджера или готварска печка за ориз
Съвети за подготвяне на съвършено бухнал ориз
 Лесна и вкусна вечеря за хора, които постят Лесна и вкусна вечеря за хора, които постят
Великденските пости се съблюдават от не малко хора. Това е интервалът, в който преставаме да се храним с артикули от скотски генезис. П...
Независимо кой способ сте избрали (котлон, тенджера под налягане или оризова печка), се ползват тези насоки:
Изплакнете!
Винаги изплаквайте ориза си в мрежеста цедилка, преди да го приготвите. Изплакването понижава нишестето, което оказва помощ оризът да стане леплив. Продължавайте да изплаквате, до момента в който водата се избистри - това е основно. В последна сметка може да изплакнете шест или повече пъти, според от типа ориз.
Не бъркайте!
Разбъркването кара оризовите зърна да се слепват. Вместо това, пипайте суровия ориз и пухкавия варен ориз с вилица.
 Как се вари ориз вярно? Няма да повярвате какъв брой грешите Как се вари ориз вярно? Няма да повярвате какъв брой грешите
Лесен е за храносмилане, а изгодите от неговото консумация са многочислени. Но както всички останали зърнени култури има 2 минуса &n...
Експериментирайте.
Получаването на съвършен ориз зависи от четири основни променливи. Най-добре е да разгледате напътствията на пакета на вашия ориз като насоки и да експериментирате, като готвите всеки тип ориз, до момента в който намерите идеалната конфигурация за вас.
Съотношение на вода към ориз: Идеалното съответствие вода към ориз зависи от това какъв брой вода ще се изпари по време на готвене. И времето за готвене зависи от идващите основни променливи:
Вид ориз: Различните типове ориз се готвят с разнообразни скорости. Например, кафявият ориз се готви по-дълго от белия ориз, тъй че се нуждае от малко повече вода. Започнете опита си, като следвате рекомендацията на пакета и коригирайте оттова, до момента в който получите мечтаните резултати. Типичното съответствие за късозърнест бял ориз е 1 чаша вода към 1 чаша ориз, а дългозърнестият бял ориз е 4 чаша вода към 1 чаша ориз. Препоръчваме да употребявате дългозърнест ориз. Оризът с къси зърна има доста повече нишесте и съвсем постоянно е леплив ( най-вече за суши ).
Температура на готвене: Колкото по-горещо готвите ориза си, толкоз по-бързо водата ще се изпари. На плота, откакто оризът доближи първичното си шупване, намалете го на ниска степен, с цел да запазите изпарението на най-малко. Уред за готвене на ориз или тенджера под налягане автоматизирано ще направи това.
 6 невероятни изгоди от потреблението на ориз 6 невероятни изгоди от потреблението на ориз
Oризът ocигурявa бързa и нeзaбaвнa eнeргия, рeгулирa и пoдoбрявa рaбoтaтa нa чeрвaтa, cтaбилизирa нивaтa нa зaхaр в кръвтa и зaбaвя прo...
Вашият съд и неговият похлупак: Плътно прилепналият похлупак е най-подходящ за подготвяне на ориз, тъй като предотвратява прекомерно бързото изпаряване на водата и нарушава вашето съвършено съответствие вода-ориз. Ако употребявате метода на печката, използвайте по-голяма тенджера, в сравнение с ви е нужна, с цел да предотвратите преливането на водата, когато се стигне до първичното й шупване. Това ще ви спести доста настойчиво разчистване.
Не надничай!
Ако повдигнете капака, с цел да ревизирате за подготвеност, вие - познахте - ще увеличите скоростта на изпарение, което ще повлияе на времето за готвене. Задайте дълготрайност за всеки опит и се придържайте към него... в случай че не усещате аромат на изгаряне, несъмнено.
Дай му отмора.
Когато времето за готвене изтече, оставете ориза да престои 10-15 минути, без да повдигате капака, с цел да оставите влагата да се разпредели отмерено сред оризовите зърна.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР