Понякога най-добрият начин да проследите дадена тенденция е, като я

...
Понякога най-добрият начин да проследите дадена тенденция е, като я
Коментари Харесай

Тенденции за следене през 2024 г.

Понякога най-хубавият метод да наблюдавате дадена наклонност е, като я начертаете върху графика. Ето селекция от няколко значими индикатора, които си коства да следите през 2024 година - от технологията зад слънчевите панели до филмите за супергерои. Някои от тях са просто занимателни, до момента в който други имат капацитет да трансформират света. Ще поевтиняват ли още орбиталните полети?
През последното десетилетие разноските за изпращане на товари в Космоса внезапно започнаха да спадат. Това е непосредствено разследване от създаването на ракети за многократна приложимост от страна на SpaceX - галактическа компания, учредена от Илън Мъск. Първата степен на нейната ракета Falcon 9 може да излетява, а по-късно се връща назад на Земята, кацайки на сушата или на безекипажен кораб-дрон. Това, че след това не изхвърля бустера, който коства десетки милиони долари, а вместо това го употребява наново над 15 пъти, понижи разноските SpaceX при изстрелванията и в този момент компанията извежда в орбита повече товари от всички страни на света, взети дружно.

Но разноските за галактически полети скоро може да спаднат още, в случай че през 2024 година две нови ракети сполучливо преминат през тествания. Първата е Starship на SpaceX - най-голямата ракета, създавана в миналото. Тя е напълно за многократна приложимост и може да транспортира в орбита до 150 тона - 10 пъти повече от Falcon 9. Не изпускайте от погледа си и Neutron - нова ракета за многократна приложимост от конкурентния стартъп Rocket Lab. Нейната цел е да предлага конкурентна цена спрямо Falcon 9, само че за по-малки товари. За да се основат нови благоприятни условия в Космоса, това, което излетява нагоре, би трябвало и да слезе надолу, в това число що се отнася до цената.
Реклама
---------
Спада ли ентусиазмът на тематика AI чатботове
ChatGPT притегли 100 млн. души в границите на 2 месеца след стартирането му през ноември 2022 година, само че визитите на консуматори доближиха своя връх в средата на 2023 година и от този момент до момента са непроменени. Това може да е знак за спад в ентусиазма на тематика чатботове по принцип. Или може да е сигнал, че потребителите са станали по-разсъдливи и са минали към други чатботове, които са по-подходящи за избрани задания. Друга опция е спадът в средата на годината да е разследване от ваканцията на учениците: проследете дали числата още веднъж ще се усилят към края на 2023 година

----------
Реклама
Сума в евро, спестена в Европейски Съюз от началото на енергийната рецесия с помощта на пуснати нови слънчеви и вятърни енергийни мощности.

---------
Ще излязат ли на пазара перовскитните слънчеви кафези?
Повечето фотоволтаични панели са направени от силиций и преобразуват слънчевата светлина в електричество с успеваемост от към 23%. Перовскитните кафези, които употребяват други детайли, подредени в избрана кристална конструкция, са по-скъпи. Те обаче оферират по-висока успеваемост: над 25% независимо и над 30%, когато се комбинират в " тандемна " силициева клетка. Така че спомагателният разход може да си коства, изключително в обстановки, когато площта е лимитирана. Фирми от Съединени американски щати, Англия, Южна Корея и Швеция са си сложили цел да стартират да продават перовскитни кафези през 2024 година

---------
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР