Понякога любовта е силна, бурна и крещяща, но това не

...
Понякога любовта е силна, бурна и крещяща, но това не
Коментари Харесай

Притча: Любовта не се измерва със сила и страст

Понякога любовта е мощна, бурна и крещяща, само че това не значи, че е по-силна и същинска от онази, която е тиха, стъпва бавно и не се пробва да изпепели всичко в своя пожар. 

Това ще ни потвърди и днешната красива и доста поучителна алегория за любовта!

***

Вятърът срещнал прелестно Цвете и се влюбил в него. Когато той нежно галел Цветето, то отвръщало с повече обич, изразена в цвят и мирис.

Но на Вятъра това му се сторило малко и той решил: “Ако дам на Цветето цялата си мощност и мощ, тогава то ще ми отвърне с още повече. ”   И духнал Цветето с мощното дихание на своята обич. Но Цветето не издържало на бурната пристрастеност и се разпаднало.

Вятърът се опитал да го вдигне и съживи, само че не могъл. Тогава смълчан и зашепнал на Цветето с нежния мирис на любовта, само че очите му се затворили.

Закрещял в този миг Вятърът:
– Отдадох ти цялата мощност на своята обич, а ти се разпадна! Очевидно е, че любовта ти към мен нямаше мощ, значи, не си ме обичало!

Но Цветето нищо не дало отговор. Било мъртво.

Този, който обича, би трябвало да помни, че не силата и пристрастеността мерят Любовта, а нежността и трепетните връзки. По-добре 10 пъти да се сдържаш, в сравнение с веднъж да се разпаднеш.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР