Понякога локацията на един филм заслужава равностойно място наред със

...
Понякога локацията на един филм заслужава равностойно място наред със
Коментари Харесай

В сърцето на „Ферари“: Модена като сюжет за филм и сцена на един живот

Понякога местоположението на един филм заслужава равностойно място наред със звездното наличие на актьорите в него.

С " Ферари ", последният филм на Майкъл Ман, Модена, дава мощна поръчка за това.

С присъединяване на Адам Драйвър и Пенелопе Крус, биографичната лента преглежда бурния живот на Енцо Ферари, създател на автомобилния производител.

Действието се развива през 1957 година в навечерието на надпреварата Mille Miglia в Италия, а събитията на пистата се борят за място със фамилната драма вкъщи, когато Енцо и брачната половинка му Лаура скърбят за загубата на сина си, а той е и татко на извънбрачен наследник от друга жена.

След премиерата си на филмовия фестивал във Венеция през август, филмът идва за коледните празници и към този момент гледа към Оскарите, написа CNN.



Адам Драйвър и Пенелопе Крус се впускат в La vita Italiana, само че когато става дума за локация, Ман взема решение, че няма по-подходяща от Модена.

Градът в сърцето на района Емилия-Романя, е неразделна част от историята на Ferrari. Енцо е роден там и построява работилница, когато стартира да създава лични коли.

До 50-те години на предишния век Ferrari се уголемява в близкия град Маранело, трансформирайки се в индустриална мощ, с която съперниците би трябвало да се преценяват, а Модена е сърцето на италианския авто спорт, където се намира и домът на Maserati.

Но до момента в който колите му обикалят Италия, а по-късно и света, Енцо не желае да се отдалечава от Модена.

80-годишният Ман също е надълбоко обвързван с Ferrari. Роденият в Чикаго режисьор, основал филмите " Heat " и " Последният мохикан ", от доста години обмисля филм за създателя на компанията и от десетилетия назовава Пиеро Ферари, сегашния заместник-председател, собствен другар (младият Пиеро играе значима роля във филма), добавя CNN.

Модена, както и доста други места в Емилия-Романя, не е трансформирала доста външния си тип от 1957 година насам. Причудливата катедрала към момента се издига в центъра, бароковият Херцогски замък се извисява над града, а доста улици са покрити с калдъръм. (Едно удивително изключение е Музеят на Енцо Ферари, хибриден комплекс от съвременен павилион и реновирани пространства, в това число дома от детството на Енцо, който беше открит през 2012 г.).

Най-важното е, че Модена към момента е цялостна с хора, които работят за и обичат Ferrari. " Много от хората, които работят във фабриката, са там от две генерации. Има доста мощен диалект на автомобилните надпревари. ", добавя Ман.

" Когато сте там, става мъчително явно какво значи Ферари освен за страната, само че и за това място в частност ", споделя Драйвър пред CNN.  " В Модена има детайл на домакински уют и отношение, които не мисля, че бихте могли да снимате другаде. "

" Повечето хора ги нямаше през август, когато снимахме, само че в един миг някой започваше да се грижи за кетъринга, а след две седмици към този момент беше в кадър. "

Продукцията наема някогашни основни механици на Ferrari във Формула 1 за дребни функции във кино лентата и получава блокове за мотори от отдела за реституция на Ferrari Classiche. Бръснарницата, която Енцо посещава всекидневно, също се употребява за подиуми във кино лентата, а нейният притежател от второ потомство играе бръснар на основния персонаж.

За Пенелопе Крус Модена предлага по-различна картина. Актрисата играе Лаура, брачната половинка на Ферари и пълноправен съучастник в компанията по времето, когато се развива действието. Дълбоко потънала в тъга след загубата на сина им Дино от мускулна дистрофия, тя научава за изневярата на брачна половинка си и се пробва да употребява активите си, до момента в който бизнесът е застрашен от банкрут

" Нямаше доста информация за нея ", споделя Крус.

" Бях известно време в Модена с Майкъл, с Адам, а Майкъл ме заведе на доста места, където тя е прекарвала времето си. Просто не ми харесваше реакцията на хората. Те просто желаеха да я отхвърлят и да кажат, че е магьосница. Никой не говореше за болката, през която е минала тази жена, изгубила детето си от болест ", добавя звездата на Холивуд, която във кино лентата е същинска буря.

Режисьорът споделя, че двамата с Крус са се срещнали с лекаря на Лаура, който им е посочил любовни писма, които Енцо е писал на тогавашната си отчуждена брачна половинка две години преди гибелта ѝ през 1978 година

След нейната гибел Енцо дава името си на сина Пиеро, плод на извънбрачната му връзка с Лина Ларди, изиграна от Шайлин Уудли. Тя даже се среща с Пиеро, който към този момент е в края на 70-те си години, с цел да обсъдят майка му.

" Нещото, което ме впечатли най-вече, в действителност не бяха историите, които той показа или свидетелствата му за нея, а методът, по който се разплака.Това, че майка му го е закриляла толкоз доста и е съумяла да го държи крепко стъпил на земята, макар хаоса в детството му, е нещо прелестно ", прибавя актрисата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР