Понякога имаме по-малко производство в Европа или в България, понякога

...
Понякога имаме по-малко производство в Европа или в България, понякога
Коментари Харесай

НЕДОСТИГ НА ЛЕКАРСТВА: Задържат ли умишлено медикаменти в складовете на едро?


Понякога имаме по-малко произвеждане в Европа или в България, от време на време доставките, които са получени от търговците на едро са очевидно задоволителни, съгласно потребностите, обаче се оказва, че има по-голямо ползване, има от време на време и презапасяване, от време на време имаме недобро зареждане на аптеки в отдалечени райони. По този метод министърът на опазването на здравето в служебния кабинет доктор Асен Меджидиев изясни дефицита на избрани лекарства в аптеките. От ведомството отхвърлиха да има съзнателно задържане на медикаментите по складовете.

По информация на здравното министерство все още у нас липсват 9 медикаменти, а при други 82 има дефицит в аптечната мрежа.

В момента се работи и по основаването на логаритъм, въз основата на който способените органи да подхващат дейности за попречване на дефицит според от аргументите за всеки обособен случай. Това стана ясно още от думите на министъра, който стимулира решението с другите аргументи, в това число софтуерни, индустриални, логистични и така нататък, за дефицита на лекарствени артикули в страната.

Ще бъде усъвършенствана успеваемостта на отчитането на лекарствени артикули, заплащани от НЗОК, като ще се обсъдят и промени в нормативната уредба, посредством които да се ускори контролът и да се подсигурява прозрачността на лекарствоснабдяване, заяви още здравният министър. В тази връзка на членовете на Специализирания съвет за надзор над лекарствоснабдяването е предоставено да изготвят съответни оферти, в това число и за СЕСПА.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР