Понякога езикът на тялото разкрива повече за нашите истински мисли,

...
Понякога езикът на тялото разкрива повече за нашите истински мисли,
Коментари Харесай

Езикът на тялото казва повече от думите

Понякога езикът на тялото разкрива повече за нашите същински мисли, планове и усеща, в сравнение с бихме желали. Според последни проучвания 80% от информацията, която възприемаме по време на диалог, идва от езика на тялото, а не от казаните думи. От извънредно значение, изключително в случай че заемате управническа позиция, е да се уверите, че езикът на тялото ви не подкопава вашето обръщение, когато сте изправени пред вашите сътрудници, шефове или клиенти. Ето и някои от най-често срещаните проблеми, които поражда неналичието на надзор върху езика на тялото:

Разминаване сред речта и езика на тялото

Ако мозъкът ви казва „ не “, а от устата ви излиза „ да “, този вътрешен спор ще бъде оголен от вашите мимики и жестове. Има огромна възможност всеки, който ви слуша, да остане много комплициран от тези спорните знаци. В съвсем всяка обстановка, в която поддържате връзка с други хора, ще постигнете най-хубави резултати, в случай че поддържате привлекателен и отворен език на тялото, или другояче казано - не кръстосвайте ръце и стойте изправени, само че никога вдървени.

Избягване на зрителен контакт

Ако сте склонни да избягвате зрителен, когато говорите пред аудитория, помнете че изражението на вашето лице и погледът в очите ви могат да елементарно да разкрият на по-внимателните слушатели какво тъкмо се случва в главата ви. Когато човек е зает с диалог, който намира за забавен, той резервира зрителен контакт със своя събеседник или с публиката, пред която е изправен, към 80% от времето.

Липса на интерес и ангажираност

Дори и да не знаете нищо за езика на тялото, най-вероятно сте чували, че изглеждате дистанцирани и незаинтересовани, когато гледате в страни и кръстосвате ръце и крайници. Когато държите тялото си в сходна поза, вие показвате, че сте умствено, прочувствено и физически затворени за вашия събеседник. Ако желаете да бъдете одобрявани за положителни слушатели, постарайте се да фокусирате цялото си внимание върху диалога с другия човек и задавайте въпроси, с които да покажат, че фактически разбирате казаното и че не присъствате единствено физически.

Кимате за „ да “, като в същото време с това вашите жестове споделя „ спрете да говорите “

Забелязвали ли сте по какъв начин в миналото хората непрестанно кимат съгласно всяка ваша дума, като в същото време с това цялото им тяло просто споделя „ нека той спре да приказва скоро “? Много от мениджърите, които съветвам, остават сюрпризирани, когато им обясня какъв брой елементарно могат да разпознаят този вътрешен спор, стига да обръщат внимание на езика на тялото на техните събеседници.

Позволявате на срамежливостта да победи увереността

Основната причина, хората да заемат отбранителна позиция, до момента в който приказват, произтича от ниското им самочувствие или от естествената им свенливост. Способността да представяте своите мисли и хрумвания ясно и решително е извънредно значимо умеене за всеки водач. Когато сте по-уверени в думите, които изричате, вие по-лесно може да поучите това, което желаете и да отбраните вашето мнение. В последна сметка, ефикасната връзка е формирана от 20% от това, което в действителност знаете, и 80% от увереността ви в думите, които казвате.

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР