Понякога е хубаво човек да показва емоциите си, независимо дали

...
Понякога е хубаво човек да показва емоциите си, независимо дали
Коментари Харесай

Признаци, че сте прекалено емоционални и защо това не е нещо лошо

Понякога е хубаво човек да демонстрира страстите си, без значение дали те са от благополучие или горест. Когато някой от нас прави нещо и влага усеща в него,  няма по какъв начин да е апатичен към последствията. Прекалената емоционалност обаче може да бъде нож с две остриета и от време на време е допустимо да ви донесе проблеми. В същото време това не е нещо, което да ви тормози, в случай че се научите да контролирате страстите си. Първо обаче би трябвало да си отговорите дали в действителност сте прекомерно прочувствен човек.

 

Ето кои признаци могат да ви покажат, че сте такива

 

Чувствате надълбоко страстите

Силно сензитивните хора изпитват дълбоки страсти. Те може да считат, че гледането на заплашителен филм е отвратително или може да са по-склонни да „ уловят “ страстите на другите хора. Например, в случай че мощно сензитивен човек излиза с някого, който възприема като обезпокоителен, е евентуално той самичък да се разтревожи, общувайки с другия.

Размишлявате върху това, което другите споделят или мислят за вас

Да кажем, че някой, който познавате, ви споделя, че изглеждате изтощени. Ако сте мощно сензитивен човек, реакцията ви може да бъде неотложно да избягате до банята и да наплискате малко студена вода върху лицето си, с цел да изглеждате по-свежи. Въпреки че никой не споделя, че не би трябвало да вършиме това, сигурно не е нужно. Това, което другите мислят за вас, е по-показателно за тях, в сравнение с за вас – тъй че мненията като тези не би трябвало да се одобряват прекомерно персонално.

Обкръжението ви въздейства на настроението ви

Докато мощно сензитивните хора изпитват нараснали страсти, техните пет сетива също са мощно чувствителни. Те може да не харесват мощните шумове, огромните тълпи и ярките светлини, а да избират уединението. Един от методите да облекчите чувствителността към околната среда е да намерите безшумно място, тъй като това ще ви помогне да останете фокусирани върху работата си. Няма да губите доста сила, тревожейки се за звуците, които чувате, и гледките, които виждате.

А ето и за какво да бъдете прекомерно прочувствени не е толкоз неприятно нещо и от време на време даже е същинско благополучие

 

Вашата сензитивност не е нещо, от което да се срамувате

Тя е просто част от това, което сте. Да бъдеш мощно сензитивен е сходно на други характерности, като да вземем за пример да си висок. Има някои преимущества и някои дефекти. Всъщност специалистите са съгласни, че можете да употребявате своята сензитивност като суперсила, с цел да помагате на другите, тъкмо както някой висок може да грабне нещо, което по-нисък човек не може да доближи. Вероятно ще бъдете съпричастни с хората повече от някои други, тъй като ще разберете техните страсти. Това може да ви помогне да създадете по-дълбоки взаимоотношения, тъй като хората ще се усещат по-добре разбрани от вас. Има доста позитивни качества на мощно сензитивните хора, които нормално са доста любящи, грижовни, грижовни и съпричастни.

Запомнете тези истини и помислете за смяна на средата си, с цел да дават отговор по-добре на вашите потребности, като да вземем за пример да работите от тихи места, наваксване на вести по-рядко и понижаване на времето, което прекарвате в обществените медии. Това ще ви помогне да спестите част от силата си за най-важните задания. Така че идващия път, когато се чудите: „ Защо съм толкоз сензитивна? “, не забравяйте, че можете да се възползвате от това като качество, а не като минус.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР