Понички за закуска? Какво по-вкусно от това, особено ако са

...
Понички за закуска? Какво по-вкусно от това, особено ако са
Коментари Харесай

Перфектните понички за закуска. Ето къде е тайната

Понички за закуска? Какво по-вкусно от това, изключително в случай че са с обичаното сладко. Но с къде е тайната, с цел да си оближем пръстите? Бабите споделят, че е в двете супени лъжици мехлем, които наложително би трябвало да сложите в тестото.

брашно - 400 г

квас - 20 г жива

вода - към 220 мл

мехлем - 2 с.л.

захар - 1 с.л.

сол - 1 ч.л.

олио - за пържене

1. Пресейте брашното в купа и в средата формирайте кладенче. В него сипете леко затоплената вода и маята със захарта. Солта поръсете в профил към кладенчето.

2. С лъжица или шпатула разбъркайте и прибавете и свинската мехлем - не е нужно да е разтопена, а добре размекната на стайна температура.

3. Доливайте по малко вода и бъркайте до приемане на меко, хомогенно, леко лепкаво тесто, което след това от интензивното безредие ще стане еластично. Нужно е тестото да е добре хидратирано, с цел да станат поничките меки и пухкави.

4. Покрийте купата с забрадка и оставете за 1 час в топло помещение.

5. Загрейте щедро количество олио на сдържан огън към мощен, само че не прекомерно. С добре намазнени ръце откъсвайте от бухналото тесто късчета колкото кайсия. Оформяйте топче, което след това сплесквайте и с палеца правете дупчица в средата във форма на поничка и пускайте в нагорещеното олио.

6. Пържете до златисто и изваждайте върху кухненска абсорбираща мазнината хартия.

7. Поднесете вкусните и лесни понички със сладко, пудра захар или сирене за една страхотна закуска. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР