Понеже са много работни, милите ни депутати прекъснаха лятната си

...
Понеже са много работни, милите ни депутати прекъснаха лятната си
Коментари Харесай

Големите и малките майтапи за Търговския регистър и Олимпик

Понеже са доста работни, благите ни депутати прекъснаха лятната си почивка и през вчерашния ден, 21 август, се събраха на изключително съвещание. Не за друго, а тъй като нещата в страната са толкоз изтървани, че останахме без Търговски указател и се сдобихме със застрахователно КТБ – банкрутиралата кипърска застрахователна компания " Олимпик ". И нямаше по какъв начин – даже и те, слънцата политически, трябваше да работят.
Трябваше, само че какъв брой работиха е различен въпрос. Обаче до момента в който работиха, изплуваха такива парадокси от работата им, че към този момент можем да ги класираме – на дребни и огромни. По принцип това рядко се случва, само че в България от дълго време сме изкачили тези върхове. И по този начин – по ред на номерата, дано ги забележим.
1. Търговският указател . Тук смешките за загрявка са по какъв начин чааак от Япония бил докаран IT експерт, с цел да оправи нещата. Те толкоз са оправени, че до момента можеше да отидем заедно в Япония с кола – или най-малко до Корейския полуостров. Другата мъничка (или не толкова) хумореска е, че министър председателят Бойко Борисов " помоли " депутатите си да не питат дали (най-апетитните) публични поръчки в IT сферата се гласят за " Лирекс ", че да не се разсърдят и да зарежат възобновяване на Търговския указател. Леле, в случай че бяха питали за досието " Буда ", несъмнено щяха да получат по-конкретен отговор.
И в случай че още не умирате от смях, ето и най-смешното – Томислав Дончев, който увери по какъв начин главната база на регистъра и бекъпът били на разнообразни сървъри, само че не може да си изясни по какъв начин по този начин по едно и също време и на двата сървъри станал подобен проблем! Техническа настройка можело да е. Ха-ха-ха – може и извънземните да идват най-сетне да ни завладеят, че да се отървем от тъгите.
2. Олимпик - и тук смешките не бяха малко. Например – европейското законодателство било отговорно на КФН да не е регулатор. То Европа като кажела и трябвало да приемем всеки осигурител от Европейски Съюз. Да де, само че Европа е споделила и следното и то в Договора за основаване на Европейски Съюз т.е. в баш контракта, по Бойковски: Под " право на определяне " се схваща " правото на предприемане на активност от самонаето лице, както и основаването на предприятия (дружества или фирми) в друга държава-членка при изискванията, планувани от нейните закони за личните ѝ жители и предприятия " (чл. 49 по отношение на член 54). Да повторим – при изискванията, планувани от нейните закони за личните ѝ жители и предприятия! Ама в този момент да се съберем и петък, и събота, и неделя (по Борисов от пленарна зала) и да ги напишем тези закони, тъй като трети мандат към този момент не сме ги написали!
Най-голямата хумореска обаче е, че " Олимпик " внесла 2 млн. лв. в така наречен Обезпечителен фонд, който другояче го употребяваме единствено в случай че банкрутира български осигурител. И по какъв начин ги е внесла тези милиони – трябвало в този момент да се ревизира! А какво ще ги вършим тези милиони – и това ще ревизираме! А до момента какво правихте – бяхме във почивка. Преди това какво правихте – отново там бяхме. И след цялата тази работа къде би трябвало да сте?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР