Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа, заради побой,

...
Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа, заради побой,
Коментари Харесай

Отстраняват трима полицаи заради побоя на 19-годишен младеж пред дискотека в Плевен

Поне трима служители на реда ще бъдат отстранени от работа, поради побой, нанесен на 19-годишен юноша пред дискотека в Плевен. За случката заяви бащата на момчето в обществените мрежи, а казусът е от 11 февруари. Едва през днешния ден стартира вътрешно следствие в полицията в Плевен, а и образува досъдебно произвеждане.

Баща на 19-годишно момче написа пост в обществените мрежи, че синът му е бил пребит в Плевен от четирима служители на реда, в извънработно време. В поста си Костадин Недялков твърди, че младежът не е имал пререкания със чиновниците на реда, даже не ги познавал.

Недялков написа още, че служителите на реда нападнали сина му, когато излизал от дискотеката и побоят бил нечовечен. От багра момчето си глътнало езика. Намесили се охранителите на дискотеката, които му извадили езика.

В ОД на МВР-Плевен е почнала цялостна инспекция по случая, която, по думите на шефа старши комисар Веселин Вътов, би трябвало да завърши в по-кратки периоди. В момента се преглеждат записите от камерите към мястото на побоя.

" Установих какъв брой индивида са взели участие, единият запис е малко по-мътен, другият е по-ясен. Но всеки един, който е взел участие там, ще си понесе глобата, нищо няма да бъде прикрито от вас, както и от родителите на детето, както и от обществото по принцип. Засега са трима, само че желая да си довършим до дъно работата ", изясни старши комисар Веселин Вътов, шеф на ОД на МВР-Плевен.

Полицаите, взели участие в побоя, ще бъдат отстранени от работа, до момента в който тече следствието. Старши комисар Вътов акцентира, че е допустимо да има още отстранени от работа чиновници, защото все още има направени пет докладни.

От Районната прокуратура в Плевен през днешния ден в оповестиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в спора лица, както и чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен. Предстоят разпити на очевидци, определяне на други очевидци, в това число и на италиански жители, с които 19-годишният юноша евентуално е влезнал в началото в спор.

Репортер: Дарина Цветкова


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР