Поне седем души са загинали поради времето - двете последни

...
Поне седем души са загинали поради времето - двете последни
Коментари Харесай

Невиждан студ от поне 20 години: Централна Испания отчита температури от -25 ° C след снежна буря

Поне седем души са починали заради времето - двете последни жертви са бездомници в Барселона.

Температурата спадна до -25C (-13F) в Молина де Арагон и Теруел, в планините на изток от Мадрид - най-студената нощ в Испания от най-малко 20 години.

Дълбокият сняг , оставен от бурята Филомена, се трансформира в лед, нарушавайки превоза. В Испания , където зимата нормално е много мека, има извънредно количество сняг и лед.

„ Испански Сибир “
Молина де Арагон, където е записана най-студената температура през нощта, е на 197 км (122 мили) североизточно от Мадрид. То дава отговор на прякора си „ испанският Сибир “.

" Още няколко дни ще имаме този мраз , само че всички се държим дружно ", сподели локалната жена Йоли Асенсио пред Гай Хеджко на Би Би Си.

" Ежедневният живот е сложен ", добави тя. " Има толкоз доста сняг , достъпът до домовете и пътищата е блокиран.

Освен двата смъртни случаи в Барселона, знае се, че най-малко пет други са умряли заради мраз а: две в Мадрид, две в Малага и една в Сарагоса.

Температурата през нощта в самия Мадрид падна до -16C, а в понеделник столичните лечебни заведения - към този момент под огромен напън поради Covid-19 - се бореха да се оправят с пациенти, които са се подхлъзнали на леда, счупили кости.

Медицински източници оповестяват на Ел Мундо, че в понеделник в лечебните заведения в региона на Мадрид е имало 1200 случая на фрактури, породени от произшествия на леда - приблизително 50 на час.

Потокът от незабавни повиквания накара държавното управление на Мадрид да призове възрастните хора да останат вкъщи.

Прекъсването на тока провокира прекъсването на високоскоростната железопътна връзка Мадрид-Барселона, само че услугата е обновена, оповестяват испанските медии.

Много експлоатационни услуги на влаковете също бяха нарушени от рисковото време.

Полетите бяха прекратени на летището в Мадрид-Барахас през уикенда, само че последователно се възобновиха, въпреки и с огромно закъснение и закъснения.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР