Поне седем души са загинали, а най-малко 12 са пострадали

...
Поне седем души са загинали, а най-малко 12 са пострадали
Коментари Харесай

Торнадо уби най-малко седем души и рани 12 в американския щат Алабама

Поне седем души са починали, а минимум 12 са потърпевши в Съединени американски щати вследствие на мощно торнадо. Ранените са признати в лечебни заведения.

Шест от жертвите са в окръг Отога в централната част на американския щат Алабама, а един е умрял в щата Джорджия.

Стихията е развалила доста домове и е оставила десетки хиляди консуматори без електричество в елементи от Джорджия, Мисисипи и Алабама.

Град Селма е изключително мощно потърпевш от торнадото, заяви в обществените медии канцеларията на кмета Джеймс Пъркинс. Мощното торнадо е нанесло вреди на близо 50 жилищни здания, отнесло е посриви, изкоренило е дървета и е преобърнало коли. Над града се издигаха гъсти кълба черен пушек от разразили се пожари.

 
Губернаторът към този момент се ангажира да направи декларация за изключително състояние, а също по този начин имаме ангажимент от Вашингтон да получим поддръжката, от която се нуждаем. Селма е единствено една от общностите, които бяха наранени от тази стихия. Искам да кажа на всички, че сме загрижени и за тях.
Джеймс Пъркинс, кмет на Селма

Първите спасители не престават да правят оценка вредите, а чиновниците се надяват в петък сутринта да създадат въздушен оглед на града.

Метеорологичната работа беше издала предизвестие за торнадо за няколко окръга северно от столицата на Алабама град Монтгомъри до момента в който атмосферната система се придвижваше на изток.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР