Поне около 150 души са загинали, а над 1000 са

...
Поне около 150 души са загинали, а над 1000 са
Коментари Харесай

Стотици жертви и срутени сгради след трус 7,3 между Иран и Ирак

Поне към 150 души са починали, а над 1000 са ранени след мощно земетресение на границата сред Ирак и Иран. Силата на труса е била 7,3 по скалата на Рихтер.

Епицентърът на е бил в планински регион на Иракски Кюрдистан – на 200 километра от Багдад и на 400 от Техеран.

Ужас в Турция, над 1000 труса, 480 срутени здания

Земетресение умъртви двама в Гърция, цунами в Турция

Най-унищожителните трусове

Много повече са жертвите в Иран, където минимум са убити 141 души, а 866 са ранени, регистрираха от външното министерство на страната. Най-силно са потърпевши провинциите Кеманшах и Илам, а най-вече хора са починали в градовете Сарпол-е-Захабе (68 души) и Каср-и-Ширине (30 души). Срутени са и здания, а някои избавителни интервенции са били възпрепятствани от неналичието на ток.

Снимките от гр. Поле-Захаб демонстрират паднали фасади на жилищни блокове, пред които хората са излезли и са напалили огньове.
 Земетресение с магнитуд 7,3 аргументи стотици човешки жертви и съществени вреди в Ирак и Иран. Земетресение с магнитуд 7,3 аргументи стотици човешки жертви и съществени вреди в Ирак и Иран.
В тези региони хората са нощували по улиците, където са палили огън, поради страха от мощни вторични земетресения. В часовете след главното земетресение са последвали десетки по-малки с магнитуд от 3,6 до 4,7 по Рихтер.

В Иран е почнало и създаване на палаткови градчета.

В Ирак минимум 6 са убитите в провинцията Сулеймания на самостоятелния Иракски Кюрдистан, а над 150 са ранени. Загиналите са в градовете Дарбандхан и Капар. До първия град има и спукана язовирна стена, като сериозността на вредите занапред ще стане ясна. Към момента жителите са призвани да не приближават водоема.



Заради вреди по постройката е била затворена болничното заведение в различен кюрдски град – Халабжа. Там ранените са 85, а хора биват лекувани в двора на лечебното заведение. Халабжа, който има към 80 000 души население, е най-близкото по-голямо населено място до епицентъра – среща се на 32 километра от него.

Силният трус е бил усетен както в Ербил, основният град на Кюрдистан, по този начин и в столицата Багдад. В огромните градове поданици също са прекарали нощта на улицата.

Земетресението е било усетено в Турция, Азербайджан и Кувейт.

Damage caused by the 7.3-magnitude Iran-Iraq earthquake is captured on mobile. At least 135 people have died and hundreds more are injured. Landslides are hindering rescue efforts https://t.co/H3bZLgWsMS pic.twitter.com/drPbO9Zw31
— AFP news agency (@AFP) November 13, 2017
Би ли сринало България италианското земетресение

С какво трусът край Перник беше свръхестествен
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР