Поне едно чисто ново Volvo участва в краш-тестове в лабораторията

...
Поне едно чисто ново Volvo участва в краш-тестове в лабораторията
Коментари Харесай

Volvo унищожава по една кола на ден в името на безопасността

Поне едно чисто ново Volvo взе участие в краш-тестове в лабораторията на Центъра за сигурност на Volvo Cars, който отбелязва своята 20-годишнина. По време на откриването й от шведския крал, през 2000 година, това беше една от най-модерните оборудване от този тип в света и в доста връзки е водач и до през днешния ден.
Лабораторията оказва помощ на инженерите на Volvo Cars да внедрят революционни новости при сигурността и да проучват действителни пътно-транспортни катастрофи, защото компанията се стреми към бъдеще, в което никой не е погубен или съществено ранен в нов автомобил на марката.


 Volvo показа нова система за разчистване на въздуха в салона Volvo показа нова система за разчистване на въздуха в салона
Компанията Volvo разкри нова система за разчистване на въздуха в салона, която ще се слага на моделите на марката от серите 60 и 90. Т...
Тя съдържа две тестови писти с дължина надлежно 108 и 154 метра. По-късата от двете е преносима и може да бъде позиционирана под ъгъл сред 0 и 90 градуса, което разрешава краш-тестове под друг ъгъл и при разнообразни скорости или да симулира злополука сред две движещи се коли. Автомобилите могат да се удрят със скорост до 120 км/ч.
Отвън има място за осъществяване на краш-тестове като катурване или излизане от пътя, при което колите се изстрелват в канавка с висока скорост. Тук Volvo Cars предлага и благоприятни условия за избавителните служби, които да усъвършенстват своите животоспасяващи умения, както направи по-рано тази година, когато пусна нови Volvo коли от височина 30 метра, с цел да симулира тежките вреди, открити при рискови произшествия.
Вътре в основната зала се употребява голяма преграда за тестване на разнообразни челни, задни и странични удари. С тегло от изумителните 850 тона, бариерата може да се движи, в случай че е належащо, благодарение на въздушни възглавници.
Освен това има към две дузини други неподвижни и преносими бариери, които се употребяват при краш тестване, в това число лосоподобна структура за преструване на произшествия, включващи тези животни.


 Volvo съблюдава обещанието си – най-много 180 км/ч Volvo съблюдава обещанието си – най-много 180 км/ч
Преди към година компанията Volvo разгласи, че всички нейни нови коли ще имат ограничител на скоростта, който не разрешава да се р...
По време на злополука автомобилът, манекените за краш проби и бариерите са снабдени със датчици, които разрешават на инженерите на Volvo Cars да записват в детайли цялата верига от събития. Десетки камери с ултра висока разграничителна дарба също снимат краш теста от всеки вероятен ъгъл.
Преди същинския краш-тест, въпросният модел автомобил към този момент е минал през хиляди компютърно симулирани проби. След това всички данни, генерирани от този тест, се употребяват от инженерите на Volvo за създаване на по-безопасни коли.
Тъй като компанията се придвижва към напълно електрическо бъдеще, Центърът за сигурност през последните години е оборудван и квалифициран особено за безвредно осъществяване на краш-тестове с електрически коли.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР