Шестима убити в Перу при сблъсъци между военните и бунтовническата група Shining Path

...
Поне четирима войници и двама предполагаеми членове на бунтовническата група
Коментари Харесай

Поне четирима войници и двама предполагаеми членове на бунтовническата група Shining Path са били убити при сблъсък в регион на Перу, известен с производството на кока.< /p>

В изявление от понеделник перуанската армия каза, че група войници е била нападната в ранните сутрешни часове от бунтовници в провинция Хуанта, част от андския регион Аякучо.

„По време на конфронтацията силите за сигурност успяха да убият двама престъпници терористи, които паднаха с далекобойните си оръжия“, каза армията в прессъобщение.

„За съжаление, по време на тази акция загинаха четирима смели членове на въоръжените сили, чиито останки скоро ще бъдат прехвърлени в град Уаманга.“ Армията каза, че трима ранени войници също са прехвърлени в близката болница.

Президентът на Перу Дина Болуарте отдаде почит на войниците малко след това в социалните медии.

„Моите най-дълбоки съболезнования към семействата на четиримата смели членове на перуанската армия, които загинаха в Путис, Аякучо, по време на конфронтация с наркотерористи“, написа Болуарте.

Смъртоносната схватка подчертава битката между военните и въоръжените групировки, които търсят контрол върху доходоносната търговия с наркотици в Перу, вторият по големина производител на листа от кока в света след съседна Колумбия.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР