Поне 383 хил. лв. са били подготвени за купуване на

...
Поне 383 хил. лв. са били подготвени за купуване на
Коментари Харесай

Поне 383 хил. лв. са били подготвени за купуване на гласове

Поне 383 хиляди лева са били готови за пазаруване на гласове, оповестиха от прокуратурата. Парите са били конфискувани в границите на следствия за изборни нарушавания. Отделно от това прокуратурата е поискала налагане на запор върху 425 хиляди лева За първи път се прави сходно искане.

" За първи път по искане на прокуратурата по отношение на формирани досъдебни производства за нарушавания на изборни права са запорирани и конфискувани суми за общо над 800 000 лева, за които има събрани доказателства, че са за пазаруване на гласове в интерес на избран претендент, партия или коалиция. Такива данни за конфискувани и запорирани парични средства не са налични по отношение на каузи, формирани за нарушавания на политическите права на жителите при предходни избори ", настояват проверяващите.

Засега от държавното обвиняване не дават детайлности къде и по какъв начин са били открити посочените суми. От известието им излиза наяве, че за нарушавания по изборите са формирани общо 41 каузи. Обвиняеми са 13 души.

По сигналите работи взаимно звено от прокурори, служители на реда и чиновници на ДАНС. През миналите дни са подадени общо 728 сигнала за нарушавания. Според прокураутурата те са по-малко на брой от предходния парламентарен избор.

В изборния ден от обединението " Изправи се! Мутри вън! " оповестиха, че са били задържани членове на изборни комисии по сигнал за пазаруване на гласове. Тази информация не бе доказана публично.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР