Поне 15 са жертвите на урагана Харви, който бе понижен

...
Поне 15 са жертвите на урагана Харви, който бе понижен
Коментари Харесай

Поне 15 души са загинали заради бурята "Харви"

Поне 15 са жертвите на урагана " Харви ", който бе намален в тропическа стихия. Обстановката остава усложнена в Хюстън - четвъртия по величина град в Съединените щати, където хиляди са принудени да изоставят домовете си поради невижданите наводнения.

В един от засегнатите региони равнището на събралата се от преваляванията вода е достигнало близо метър и половина. През вчерашния ден президентът Доналд Тръмп дойде на място в Тексас да се запознае с вредите. Тръмп назова бурята епическа. В същото време той увери, че щатът може да се оправи с всичко.

По последни данни избавителните екипи са помогнали на повече от 13 хиляди души в региона на Хюстън и покрайнините.

Междувременно от опасения за грабежи в изоставените домове кметът на Хюстън Силвестър Търнър вкара полицейски час през нощните часове.

Синоптиците означават, че тропическата стихия " Харви " ще продължи да носи дъждове върху към този момент наводнени региони. Причина за това е, че бурята е относително стационарна и се зарежда с влага от океана.

Както в Тексас, по този начин и в прилежащия щат Луизиана е оповестено бедствено състояние. Именно в Луизиана жителите се готвят да посрещнат проливни дъждове. Губернаторът там Джон Бел Едуардс предизвести за предстоящо спиране на електрозахранването и опция от стотици паднали дървета.

" Харви " се счита за най-мощният вихър връхлетял Тексас в миналите над 50 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР