Смъртоносна експлозия на камион удари контролно-пропускателен пункт в централен сомалийски град

...
Поне 10 души бяха убити и 20 други ранени, след
Коментари Харесай

Поне 10 души бяха убити и 20 други ранени, след като камион бомба избухна на контролно-пропускателен пункт в жилищен район в централния сомалийски град Беледуейн, каза полицейски служител в събота.

Видеоклипове, споделени в социалните медии и някои от тях потвърдени от Ал Джазира, изглежда показват как местни жители търсят оцелели сред развалините на разрушените сгради.

Продължете да четете списък с 4 елемента Сомалия работи за „спиране на насилието“ на фона на напрежението в Сомалиленд

Шефът на ООН бие тревога за „огромната“ нужда на Сомалия от помощВ Сомалия дъждовете заваляха, но кризата далеч не е приключила< /h3>Мисията на АС в Сомалия приключва. Могат ли военните да се намесят правилно?край на списъка

„Досега съм видял 10 мъртви души, включително войници и цивилни, и над дузина други ранени, но броят на жертвите със сигурност ще нарасне“, каза полицай Ахмед Аден пред Ройтерс.

Близките сгради и магазини бяха превърнати в развалини, заедно с контролно-пропускателния пункт, добави той.

Жена, Халима Нур, която беше близо до мястото, каза на Ройтерс, че нейната племенница и други са били в близкия магазин и не могат да бъдат достигнати. „Не знам какво да кажа, всички павилиони сега са само развалини. Не мога да проследя племенницата си“, каза тя.

Нито една група не е поела отговорност за експлозията в града, разположен в района на Хиран в централна Сомалия, който наскоро стана свидетел на битки между военните и въоръжената групировка Ал Шабаб.

Групировката Ал Шабаб увеличи атаките, откакто сомалийският президент Хасан Шейх Мохамуд, който беше избран за втори мандат миналата година, обяви „всеобхватна война“ на групата, която има за цел да установи нейното управление.

Правителствените сили в петък заявиха, че са убили десетки бойци в щата Галмудуг.

Страната от Африканския рог е измъчвана от въоръжен бунт от години, като основните заплахи идват от Ал Шабаб и свързаните с ИД (ИДИЛ) въоръжени групи.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР