Понастоящем има 8,6 случая на коронавирусна инфекция на 100 хиляди

...
Понастоящем има 8,6 случая на коронавирусна инфекция на 100 хиляди
Коментари Харесай

В Германия разпространението на коронавирус се е увеличило с един и половина пъти

Понастоящем има 8,6 случая на коронавирусна зараза на 100 хиляди поданици на . На 6 юли цифрата беше 4,9, съобщи БГНЕС.

В рамките на седем дни разпространяване на ковид в Германия се е нараснало приблизително повече от един и половина пъти. Както се оповестява в петък институтът „ Роберт Кох (RKI), в този момент той е 8,6 случая на 100 хиляди поданици.

В четвъртък цената му е била 8,0, а предния ден - 7,1 случая, до момента в който на 6 юли, когато в Германия е регистриран минимален брой инфектирани, това число е 4,9 случая на 100 хиляди поданици.

Германските здравни управляващи осведомиха RKI за 1456 случая на коронавирусна зараза за един ден. За съпоставяне: преди седмица имаше 949 случая.

Според нови данни Германия оповестява за 18 смъртни случая, свързани с в границите на 24 часа. Преди седмица са регистрирани 49 смъртни случая.

Според RKI в страната са открити общо 3 741 781 доказани случая на зараза със Sars-CoV-2 от началото на пандемията. По данни на RKI броят на оздравелите е 3 638 200 души. Броят на смъртните случаи с доказана диагноза Sars-CoV-2 се е нараснал до 91 337.
 Българи се оказаха в центъра на потопа, който връхлетя Германия Българи се оказаха в центъра на потопа, който връхлетя Германия
Наводнение в белгийския град Лиеж нанесе съществени материални вреди на къщи и коли. Жителите на няколко региона бяха евакуирани зара...

Според изследване, преди малко извършено от Института за проучване на публичното мнение YouCov и поръчано от организация ДПА, 67 % от германците ще откажат да почиват в региони, класифицирани от немското държавно управление като зони с нараснал риск от зараза с ковид. Само 25 % от интервюираните споделят, че за тях почивката в рисковата зона е допустима. 8 % от интервюираните се въздържат да отговорят.

Общо 122 страни, напълно или отчасти, са класифицирани от немското държавно управление в една от трите категории като области с нараснал риск от зараза с ковид. В момента измежду тях има такива известни дестинации за немските туристи като Испания и Турция. Португалия и Кипър се класифицират като райони с нараснала периодичност, където разпространяването на инфекциите е изключително високо. Хората, които се връщат оттова в Германия, би трябвало да бъдат сложени под карантина за интервал от 5 до 10 дни. Изключение се прави за тези, които са получили цялостна имунизация или са се възстановили от коронавирусна болест.

Що се отнася до пристигналите от една от 11 страни отвън Европа, където е записана висока периодичност на изключително рискови разновидности на ковид, те биват поставяни в 14-дневна карантина. Това условие се отнася и за хора, които са били изцяло имунизирани или са се възстановили от коронавирусна болест.

Въпреки това немското държавно управление към този момент се съгласи да отслаби рестриктивните мерки за почиващите и даже възнамерява да вкара спомагателни облекчения. Поради това разпоредбите за влизане в Германия от 82 страни, които понастоящем попадат в категорията на рисковите зони, могат да бъдат изменени до 1 август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР