Помощта на авиокомпаниите следва една след друга. Пандемичната криза на

...
Помощта на авиокомпаниите следва една след друга. Пандемичната криза на
Коментари Харесай

Нидерландия се включва в спасяването на Air France-KLM с 3,4 млрд. евро и оздравителни мерки

Помощта на самолетните компании следва една след друга. Пандемичната рецесия на ковид принуди фирмите да оставят самолети на земята и да понесат невиждани загуби. За Air France-KLM този сюжет не е нов. Нидерландското държавно управление ще отпусне 3,4 милиарда евро за оцеляване на холандската част от групата, информира eleconomista.es. 

Холандският финансов министър Уопке Хоекстра увери, че пакетът към холандското дъщерно сдружение ще бъде разграничен на 2,4 млрд. евро в банкови заеми с гаранции и в пряк заем от 1 млрд. евро, макар че не изключи отпущането на по-голяма финансова поддръжка, в случай че този първи пакет „ не е задоволителен “, защото „ въздействието на рецесията върху авиацията е по-лошо, в сравнение с в началото се смяташе “.

Тази инжекция има някои условия, като да вземем за пример прекъсване на изплащането на дивиденти. Освен това се намаляват разходите с 15%, анулира се изплащането на бонуси на мениджъри, понижават се заплатите на висши чиновници на компанията, което се счита като  " деен принос " в битката за резистентност на компанията.

" Важно е да се поддържа KLM, защото тази компания се смята за съществена за холандската стопанска система и за поддържане на холандския бизнес климат ", разяснява холандският министър на инфраструктурата Кора кан Ниуенхуйзен. 

За да ревизира резултата от споразуменията сред страната и самолетната компания KLM, нидерландското държавно управление назначи „ държавен сътрудник “, който да управлява потреблението на парите от пакета за помощ и спазването на условията. 

Източник: eleconomista.es

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР