Помощник треньорът на българския национален отбор по баскетбол Георги Давидов

...
Помощник треньорът на българския национален отбор по баскетбол Георги Давидов
Коментари Харесай

Георги Давидов: Везенков винаги е част от националния отбор, дори когато не е на терена

Помощник треньорът на българския народен тим по баскетбол Георги Давидов има вяра, че с положителните си изяви отборът е кадърен да задържи българския баскетбол там, където принадлежи. В изявление за предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия експертът призна, че загубата от Норвегия е помогнала на тима да реализира последвалите победи.

" Още търсим повода за загубата от Норвегия, макар че ние сме по-добрия тим. Първото полувреме ни надиграха тотално. Второто полувреме се събудихме, само че за жалост не успяхме да победим. Казахме си няколко неща в съблекалнята. Имаше напрежение. Имаше и рецензии, множеството от които не бяха градивни. Момчетата излязоха от напрежението и се върнахме на правия път. 5-6 от националите не съумяха да дойдат на лагера по една или друга причина и по тази причина се наложи да викнем и дебютанти. Мисля, че се справихме. Здраво стъпили сме на земята и гледаме напред ", съобщи той.

Давидов разкри, че триумфите са пристигнали макар сложните условия за подготовка.

" Трябваше да проведем форсирана подготовка. Имахме 16 дни разполагаем, с цел да влечем в оптимална форма. Това е извънредно дребен интервал, само че момчетата бяха отдадени и надъхани да се потвърдят. Не беше елементарно, само че самоуверено мога да настоявам, че откогато съм в националния интервал, това е моментът, в който не сме имали нито един проблем. Успехите се дължат и на работата на треньорския щаб. Всички бяхме на една вълна. Затова се усещам задоволен ", добави той.

Помощникът на Росен Барчовски показа упованията си за евроквалификациите и предолимпийската подготовка.

" В баскетбола няма лесни противници, всичко е в наши ръце. Искам момчетата да играят освободен и нападателен баскетбол. Целим с добра игра да оставим положително усещане. Задачата е мъчно. Най-важно е да покажем темперамент и сърце във всички мачове. Евроквалификациите са приоритет. Трябва да задържим българския баскетбол там, където му е мястото ", добави той.

Георги Давидов и екипът на Българска национална телевизия честитиха рождения ден на звездата на българския баскетбол Александър Везенков в ефир.

" Везенков постоянно е част от тима, даже когато не е на терена. Това кара състезателите да дават най-хубавото от себе си. Не желая да поставям напрежение върху него, тъй като то е много. Рано или късно ще покаже какво може. Мисля, че той направи вярното решение. Това е една от огромните победи за българския баскетбол. Той е харизматична персона ", счита той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР