Поморие. По повод Националния празник 3-ти март“ ръководството на СУ

...
Поморие. По повод Националния празник 3-ти март“ ръководството на СУ
Коментари Харесай

Бургас: СУ „Иван Вазов” в Поморие организира поредното издание на фотоконкурса „Да погледнем на България с очите на Вазов”

Поморие. По мотив Националния празник „ 3-ти март “ управлението на СУ „ Иван Вазов ” - Поморие провежда следващото издание на трансформиралия се в традиция фотоконкурс за възпитаници „ Да погледнем на България с очите на Вазов ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Поморие . Тази година състезанието ще се организира под знака на 140-годишния празник на учебното заведение. Конкурсът има любителски темперамент и е отдаден на България. Предназначен е за възпитаници от първи до дванадесети клас. Мероприятието се организира в навечерието на Трети март и възпитава в родолюбие, в нравствена резистентност и хармония. Провокира в учениците Вазовото чувство за Родина и настройва мозъците и душите им да възприемат Отечеството като земята „ парадайс “. Последното е част от генералната цел на учебното заведение – да образува личностна и национална еднаквост и да съгражда духовни устои за народностно самочувствие и мисъл. Конкурсът ще се организира в три възрастови групи:
- първа група – възпитаници от 1-ви до 4-ти клас;
- втора група – от 5-ти до 7-ми клас;
- трета група – от 8-ми до 12-ти клас.
Участието във фотоконкурса е самостоятелно. Всеки участник има право да се включи единствено с една фотография на книжен притежател. Размерът на фотографията следва да е 10/15 см. Заедно със фотографията би трябвало да бъдат изпратени данните на участника: трите имена, възраст, учебно заведение, град/село, адрес за връзка, телефон. Авторите дават правата върху фотосите за потреблението им с нетърговски цели на СУ “Иван Вазов “ - град Поморие. В случай на потребление на фотосите, имената на създателите наложително ще се упоменават. Крайният период за изпращането на пликовете (дата от клеймо) е 19 февруари 2019 година
Критериите за оценка са автентичност на концепцията, ексцентрична позиция, съответна интерпретация на тематиката и високо качество в техническо отношение. Представените за присъединяване в състезанието фотоси ще бъдат оценени от умело жури. То ще дефинира спечелилите, както и фотосите, които да бъдат включени в галерия, проведена от СУ “Иван Вазов “ - Поморие. Всички участници ще бъдат поканени на празненство, на което ще се връчат премиите и документи за присъединяване. Наградените фотоси ще бъдат оповестени в локални интернет уеб сайтове и медии. Класиралите се на 1-во, 2-ро и 3-то място ще получат и предметни награди. По преценка на журито ще бъдат дадени и поощрителни награди.
Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени на 01 март 2019 година от 13.15 часа в залата на СУ “Иван Вазов “. Адрес за контакт – град Поморие, ул. " Солна " 19, СУ “Иван Вазов “ – за фотоконкурса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР