Помислете колко действия през деня се извършват обичайно и механично.

...
Помислете колко действия през деня се извършват обичайно и механично.
Коментари Харесай

10 навика, които вредят на външния ни вид

Помислете какъв брой дейности денем се правят всекидневно и механично. За страдание, някои от тези дейности може да окажат въздействие върху нашата хубост и здраве.

На пръв взор те може да не наподобяват нездравословни, само че негативното им влияние се натрупва ден след ден.

Решихме да проверим кои неточности постоянно вършим и какво можем да създадем за тях:

1. Докосване на лицето и брадичката, до момента в който седите пред компютъра

Обзалагам се, че гледате монитора тъкмо в този момент, седнали в тъкмо тази позиция. Прекарваме доста време пред компютрите си през целия ден и постоянно допираме лицето си с ръцете си, без да мислим.

Придържането на брадичката с ръка последователно измества хиоидната кост и нарушава кръвообращението. Това може да докара до двойна брадичка и по-бързо стареене на кожата.

Докосването на лицето с мръсни ръце може да докара до проблеми с кожата, изключително в случай че кожата ви е склонна към акне и раздразнение. Черните точки също се появяват на лицето ви затова, и херпесите могат фактически да бъдат уловени по този метод.

2. Кръстосване на краката

Тази поза може да бъде много нездравословна за тези, които страдат от разширени вени или са изложени на риск. Кръвният поток е нарушен и здравословните проблеми могат да се появят доста бързо.

" Забавените " проблеми на другите включват болежка в долната част на гърба и даже гениталните органи. Болката се предизвиква от погрешно позициониране на гръбнака, което води до напън върху долната част на гърба. И ние нямаме потребност от това, нали?

3. Разресване на косата след душ

Разресването на косата след душ е едно от най-често срещаните и съвсем инстинктивни дейности. Но това е доста нездравословно за косата ви. Причината е, че влажната коса е доста по-уязвима от сухата коса. Така че косата ви неизбежно ще стане нежна.

За да запазите хубостта на косата си, използвайте забрадка, с цел да я подсушите леко, вместо да я триете и я оставяйте да съхне естествено.

4. Гледане на прекомерно доста телевизия

" Само още един епизод и задрямвам! ", познато ви е, нали? Учените от дълго време приказват за заплахата от " синята светлина ", която идва от телевизионни екрани и мобилните устройства. Тя минава през дълбоките пластове на кожата и задейства свободните радикали, които принуждават клетките на кожата да създават ензими, които унищожават колагена.

Последствията от това са ранното стареене на кожата и хиперпигментацията. Дерматолозите постоянно загатват неприятното положение на кожата на " феновете на телевизионни сериали " и даже поучават да употребявате крем с UV филтър, в случай че желаете да прекарате доста време в гледане на вашият тв приемник. Други настояват, че синята светлина е с изцяло друг набор, а кремовете няма да оказват помощ.

Единственото решение е да сведете до най-малко достъпа до електронни устройства.

5. Използването на мобилен телефон преди сън

Същата синя светлина също потиска производството на мелатонин, което може да наруши вътрешния ви режим на сън. Може и да не виждаме лишаването от сън, само че тялото ни го вижда - повярвайте! Нещо повече, в допълнение към " незначителните " козметични проблеми, имунната и ендокринната система също могат да бъдат съществено наранени.

Нека да изпробваме нашата воля и да не пипаме смарт телефоните си минимум един час преди лягане!

6. Използването на слънцезащитни артикули единствено на лицето

Всички красиви дами към този момент знаят, че тяхната кожа би трябвало да бъде предпазена от слънцето даже в градски условия. Някои обаче не знаят, че би трябвало да ползват крема освен на лицето си, само че и на врата, гърдите и ръцете си. Колкото повече остаряваме, толкоз по-чувствителни ставаме към увреждания на кожата, породени от излагане на слънце.

И, несъмнено, не трябва да забравяме да се грижим за гърдите и шията, тъкмо както се грижим за лицето, във връзка с влага и хранене.

7. Нанасянето на грим незабавно след почистването на веждите

Всяко придвижване на пинсетите е допустима зараза. Заслужава си да се запомни това и да не се ползва грим незабавно след промяна на веждите.

Най-добре е да изтриете кожата с лек дезинфектант. Добра концепция е да почиствате и измивате четките за грим на всеки 2 седмици. Рискът от зараза също идва от мръсни пинсети. Следователно те също би трябвало да се дезинфекцират постоянно.

8. Покриването на мазната кожа с пудра

Вашата Т-зона лъщи? Нека я напудрим! Не правете това, в случай че не желаете порите да се запушат и пъпките да се появяват по-често.

Първо, е належащо да изчистите непотребната лой със суха кърпичка и едвам тогава можете да започнете да прилагате пудрата. Ако не почиствате лицето си преди нанасянето на пудра, цялата нечистотия и лой ще останат под новия пласт грим. Това може да аргументи запушени пори, пъпки и неспокойствие.

9. Използването на скраб

Прекомерната ексфолиация води до увеличение на производството на масло в кожата, като в същото време предизвикват дехидратация на кожата.

10. Къпането се с гореща вода

Много гореща баня или душ може да бъде най-хубавото средство за релаксация за някого. Тези постоянни " бани " обаче не носят нищо положително за кожата ви. Ефектът, който имат върху кожата, е сходен на слънчево изгаряне и естественото равновесие е нарушено. Оттук и дразненето, сухотата, инфекциите и сърбежа.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР