Помирението, регионалното сътрудничество и поддържането на добросъседски отношения са ключови

...
Помирението, регионалното сътрудничество и поддържането на добросъседски отношения са ключови
Коментари Харесай

Борисов иска Западните Балкани да загърбят старите дрязги

Помирението, районното съдействие и поддържането на добросъседски връзки са основни фактори за европейската интеграция на Западните Балкани. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на лидерската среща " Стратегически разговор за Западните Балкани " в Женева.

Според него, с цел да има непоклатимост и стопански напредък и с цел да се промени имиджът на района в позитивна посока, старите дрязги и напрежения, както и езикът на омразата и ксенофобията би трябвало да останат в предишното. Премиерът акцентира, че наследството от предишното може да бъде превъзмогнато на основата на полезности като толерантността, приобщаващите дейности и взаимното доверие. Като сполучлив образец в тази посока Борисов уточни Берлинския развой.

По негови думи България е потвърдила, че е страна членка, която може сполучливо да поеме отговорност за развиването на европейския план. Това съгласно него ни давало убеденост, че ще се оправим и с председателството на Берлинския развой.
 Птиченце споделило на Борисов, че Берлинският развой следващата година отново ще е в София
Птиченце споделило на Борисов, че Берлинският развой следващата година отново ще е в София

Борисов забранил да му рапортуват за F-16

Министър-председателят подсети, че следващата година страната ни ще поеме тази виновна задача дружно със Северна Македония. Той бе безапелационен, че като ръководител на Берлинския развой България ще продължава да предизвиква интеграционния развой на страните от Западните Балкани , с цел да се реализиран непоклатимост, сигурност и мир в района.

Борисов прикани Северна Македония и Албания да не се отхвърлят от напъните си по пътя към участието в Европейски Съюз. Според премиера те би трябвало да продължат да работят за европейската интеграция, с цел да се подсигурява сполучливото развиване на целия район на Западните Балкани.

Премиерът повдигна и тематиката за бъдещето на младежите в Западните Балкани.
 Борисов дефинира основната дума за Западните Балкани -
Борисов дефинира основната дума за Западните Балкани - " доверие "

На водачите министър председателят демонстрира и фотоси от разрушената фабрика за цигари до Пловдив

" Те желаят да живеят в изискванията на чиста околна среда, положително обучение, постоянни и отворени общества и почтени работни места. Ако тези съществени детайли са обезпечени, младежите могат да бъдат фактор за разцвет и вяра за района ", съобщи той. Според него в противоположен случай разочарованието на младото потомство може да докара н е единствено до увеличение на " приключването на мозъци " и на емиграцията, само че и до поддаване на екстремистки и радикални въздействия и настроения .

В умозаключение министър-председателят приветства активността на Световния стопански конгрес в поддръжка на публично-частното съдействие в Западните Балкани. Той посочи, че тази интензивност се вписва и в редица от областите, в които България също работи в района: по-добра съгласуваност във всичките й измерения - транспортна, енергийна, цифрова, контакти сред хората, реализиране на непоклатимост, стопански напредък и основаване на действителни вероятности за младежите от района да се осъществят в своите национални страни.
 Борисов в Лондон: Да сме единни за свързаността на Балканите
Борисов в Лондон: Да сме единни за свързаността на Балканите

Премиерът взе участие в V-та годишна среща на върха на самодейността " Берлински развой "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР