Помещенията на българското дружество в Охрид Цар Борис III са

...
Помещенията на българското дружество в Охрид Цар Борис III са
Коментари Харесай

Македонци изпочупиха с камъни клуб "Цар Борис III" в Охрид

Помещенията на българското сдружение в Охрид " Цар Борис III " са били атакувани през нощта. Първоначалната информация на полицията сочи, че българския клуб е бил нападнат с камъни сред един и два часа през нощта.

Македонското Министерство на вътрешните работи отхвърля информацията, публикувана в български медии, съгласно която извършителят самичък е подал сигнал в полицията и че е 47-годишен мъж от Охрид.

Това е второто посягане над пространствата на съдружие " Цар Борис Трети ". В петък сдружението означи една година от регистрацията си със свещи и торти, а на уеб страницата на клуба бяха оповестени фотоси и известие, че има доста посетители, в това число българския общоприет консул и други дипломати в Битоля.

В една от редките обществени изяви президентът на сдружението Томе Блажевски акцентира, че то е записано преди година по всички законови разпореждания и до момента никой не е оспорвал регистрацията му, а името е определено от почитание към цар Борис III.

Македонският парламент промени законодателство и сега специално основан орган при Министерството на правораздаването ще дава мнение за имената на сходни клубове. На 10 ноември Конституционният съд на районен съд Македония образува каузи, в които вносителят, партията на левицата, оспорва програмата и устава на сдружението, което стои зад откриването на българския клуб " Иван Михайлов " в Битоля, а юристът Тони Менкиновски оспорва програмата и устава на сдружението, образувало клуб “Цар Борис Трети ” в Охрид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР