Ползите от зелените листни зеленчуци са широко известни, както на

...
Ползите от зелените листни зеленчуци са широко известни, както на
Коментари Харесай

Хрупайте листни зеленчуци за бистър ум и здрав стомах

Ползите от зелените листни зеленчуци са необятно известни, както на учените, по този начин и на елементарните хора. Те са измежду най-предпочитаните посетители на трапезата ни, тъй като с изключение на здравословните си свойства, са и извънредно вкусни.

Учени от Австралия и Англия обаче откриха още най-малко две аргументи да включим порция листни зеленчуци в диетата си - с цел да запазим червата си здрави, а мозъкът - избистрен.

Изследователите са разкрили в тях незнаен до момента фермент, наименуван захарен сулфохиновоз.

Този фермент съставлява безусловно храна за потребните бактерии в червата. Това води до тяхното бързо повишаване, което от своя страна значи, че те не разрешават там да се заселят нездравословни и болестотворни бактерии.

 Зелена Салата

Ферментът захарен сулфохиновоз се съдържа в огромни количества в листата на спанака, има го и в редица други листни растения.

Разбира се, количеството на потребният фермент е в директна взаимозависимост от това, какъв брой свеж е зеленчукът. Ето за какво учените предлагат не просто да акцентираме на листните зеленчуци, само че да консумираме най-вече сезонни зеленчуци.

Откритието на откривателите от Австралия и Англия дава вяра на учените, че благодарение на новооткрития фермент ще могат да бъдат създадени нов клас антибиотици, нужни в битката с устойчивите варианти.

Изследването на потребните свойства на зелените листни зеленчуци е посочило, че тяхната постоянна консумация въздейства извънредно позитивно върху когнитивните нарушавания, които настъпват с възрастта.

В хода на няколкогодишно изследване е потвърдено, че хората, които употребяват по-често зелени листни зеленчуци, страдат в доста по-малка степен от когнитивни нарушавания.

 Салата Айсберг

Оказало се, че е задоволително да се употребяват единствено по 1-2 порции от тях на ден, с цел да се реализира този резултат.

Онези, които са хрупали често-често марули и спанак са посочили познавателни качества на нивото на доста по-млади хора, като междинната разлика е достигала малко над десетилетие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР