Ползите от ябълковия оцет за здравето Научете повече за прекрасните

...
Ползите от ябълковия оцет за здравето Научете повече за прекрасните
Коментари Харесай

Ползите от ябълковия оцет за здравето и красотата

Ползите от ябълковия оцет за здравето

Научете повече за прелестните свойства на ябълковия оцет и неговата приложимост в обичайна медицина.

От антични времена ябълковият оцет се употребява за лекуване на разнообразни болести и има десетки приложения, доста от които са в действителност невероятни!

Ябълковият оцет има алкални свойства, той съвършено почиства кръвта, което усъвършенства общото положение на организма.

Този естествен артикул оказва помощ да отслабнете, работи като същински унищожител на телесните мазнини, понижава кръвното налягане и отстрани паразитите. В допълнение, той оказва помощ за надзор на апетита.

Ябълковият оцет се употребява и в козметологията и за възстановяване на положението на косата.

Нека разгледаме по-подробно вероятните приложения на ябълковия оцет в обичайна медицина:

Заздравяване на косата
След като измиете косата си с шампоан, изплакнете я с чаша вода с разводнен в нея едно към едно оцет. Косата ви ще стане по-здрава и блестяща след първото нанасяне.

Лечение на гърлото
Смесете чаша топла вода с четвърт чаша ябълков оцет и правете гаргара няколко пъти дневно, с цел да се отървете от възпаленото гърло. Този разтвор ще унищожи бактериите и микробите, които предизвикват инфектиране на ларинкса.

Киселини в стомаха
Пийте чаена лъжичка ябълков оцет, разводнен в чаша вода. Това ще ви помогне да се отървете от дискомфорта и да се откажете от медикаментите, предписани при киселини.

Запушен нос
Изпийте чаша вода с лъжица ябълков оцет незабавно щом се почувствате зле. Това ще ви помогне хремата да ви подмине.

Пърхот
Смесете четвърт чаша ябълков оцет с четвърт чаша топла вода. Измийте косата си както нормално и нанесете сместа върху към момента мократа си коса. Масажирайте скалпа си с леки придвижвания и оставете за 15 минути, след което изплакнете косата си под течаща вода. Пърхотът ще изчезне след първото нанасяне и косата ще придобие здравословен искра.

Неприятна миризма на краката
Ако до момента в който сваляте обувките, усещате миризма на пот, тази рецепта е за вас! Добавете малко оцет в купа с топла вода и наиснете краката си в нея преди лягане, по-късно ги избършете и нанесете подобаващ за краката крем. Ябълковият оцет ще ви помогне да се справите с бактериите, които предизвикват неприятна миризма и гъбички по ноктите.

Храносмилане
Ябълковият оцет ще ви помогне да подобрите храносмилането и да избегнете образуването на газове и дискомфорт в стомаха и червата. За задачата пийте чаша топла вода с чаена лъжичка оцет преди всяко хранене.

Лечение на болки в ставите
Разредете малко ябълков оцет в 6 чаши вода в купа. Потопете краката си във водата за малко време. Ако страдате от болежка в други стави, задоволително е да навлажните забрадка в този разтвор и да извършите няколко компреса на проблематичното място.

Премахване на неприятните миризми в къщата
Друго невероятна приложимост на този чудо-продукт е освежаването на въздуха. Смесете вода с оцет 1: 1, изсипете тази примес в спрей бутилка и я използвайте за унищожаване на неприятни миризми.

Вижте още: Лечебните свойства на котките: 10 аргументи да си вземете котка

Както можете да видите, има доста приложения и лекувания с ябълков оцет.

Забележка: изберете органически ябълков оцет. Той има по-изразени лечебни свойства.

Преди да употребявате някоя от рецептите на обичайна медицина, не забравяйте да се консултирате с вашия доктор!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР