Ползите от ледения душ особено след тренировка не са една

...
Ползите от ледения душ особено след тренировка не са една
Коментари Харесай

Какви са ползите от взимането на сауна

Ползите от ледения душ изключително след подготовка не са една или две. Въпреки това, в случай че сме от тези, които все не се престрашават да завъртят синьото кранче - може би би трябвало да помислим за друга, по-приятна, опция. Сауната, да вземем за пример е една от тях. И може да я използваме когато и да е, без значение дали сме интензивно спортуващи или не.

Класическата уелнес процедура съществува от епохи, само че сега е изключителна известна в TikTok, където хаштагът #sauna има над 820 милиона гледания.

А като се изключи че е доста прелестно занятие, посещаването на сауна може да направи чудеса за тялото ни.

Нека влезем в сауната...

Това е място, което поддържа температура сред 80 и 90 градуса. Има доста ниска или съвсем никаква мокрота, нагрява се с дърва, газ, електричество или инфрачервена технология. " Все едно седите във фурна ", споделя доктор Парих. Ето за какво хората постоянно изливат вода върху нагорещени камъни в помещението, което основава пара, написа Woman`s Health.
 Снимка 590812
 

Какви са изгодите:

Подобрява циркулацията

Всичко, което покачва телесната ни температура, усилва и сърдечната периодичност, което от своя страна усилва кръвообращението. Седенето в сауна е съвсем като да вървим на бягаща пътека с обикновено движение. Поради горещината сърцето изпомпва по-силно, с цел да циркулира кръвта, което значи, че като че ли вършим кардио, само че в действителност седим на топло.

Понижава кръвното налягане

Прекарването на време в сауната може да намали кръвното налягане, само че не е целесъобразно да вървим в сауна, в случай че сме с изменчиво такова. Проучванията демонстрират, че обичайна финландска сауна способства за изцяло по-ниско кръвно налягане, когато хората я употребяват постоянно. Така че физиологично, сходно на упражненията, кръвното ни налягане ще се увеличи в началото, а в дълготраен проект това евентуално ще докара до по-доброто му ръководство.

Също по този начин хората, които постоянно посещават сауна (поне четири пъти седмично по 20 минути), имат доста по-малък риск от инфаркт, инсулт и деменция.
 Снимка 590810
 

Облекчава напрежението

Сауната е част от скандинавската просвета и постоянно се употребява като метод на релаксация и облекчение на напрежението. Ако ходенето на сауна се трансформира в постоянна процедура за нас и това е нещо, което имаме опция да вършим относително елементарно (като да вземем за пример на път за у дома от работа), има огромна възможност да понижим равнищата на стрес, споделят експертите.

Прави кожата сияйна

Използването на сауна може да е от изгода за цялостното здраве на кожата, защото ускорява притока на кръв към повърхността на кожата, преди да стартираме да се потим. Редовното потребление на сауна прави кожата по-здрава, което значи, че я стяга и я прави по-еластична.
 Снимка 590811
 

Намалява сковаността на ставите и болките в мускулите

Използването на сауна е потребно за възобновяване след подготовка, защото води до разпределяне на напрегнатите мускули след интензивност. Топлината има способността да направи мускулите ни по-гъвкави и еластични, тъй че евентуално би помогнала, в случай че усещаме болежка при възобновяване от подготовка. Също по този начин сауната може да помогне и при главоболие.

Засилва имунната система

Посещението на сауна не е директно обвързвано с по-силен имунитет, само че в случай че погледнем на сауната като тип релаксация, това може да понижи напрежението, който нарушава функционалността на имунната система.

Подобрява настроението

Според някои изследвания сауната има свойството да повдигне настроението ни, което още веднъж е обвързвано с почивката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР