Ползите от кафето за здравето са често обсъждана тема в

...
Ползите от кафето за здравето са често обсъждана тема в
Коментари Харесай

Как кафето влияе на мозъка?

Ползите от кафето за здравето са постоянно обсъждана тематика в наши дни. Някои хора настояват, че то е изцяло здравословно, до момента в който други споделят, че има последствия за здравето, за които би трябвало да се внимава.

Но къде се намира истината измежду тези проучвания? И когато става въпрос съответно за мозъка и познавателните качества, по какъв начин кафето въздейства на здравето ви?

След диалог с няколко диетолози, от Eatthisnotthat описват какво прави кафето с мозъка ви.

То може да наруши съня ви

Ако пиете кафе когато и да е на деня, рискувате да загубите част от съня си по-късно вечерта. Нашият диетолог изяснява за какво това е обвързвано с въздействието на кафето върху мозъка.

"Един от главните способи, по които кафето въздейства на мозъка, е взаимоотношението му с невротрансмитера аденозин ", споделя Триста Бест, MPH, RD, LD в Balance One Supplements. "Този невротрансмитер играе роля в насърчаването на съня, защото се натрупва през целия ден.

По молекулярна конструкция обаче той е подобен с кофеина, което значи, че се конкурира с кофеина за рецепторни места в мозъка. Кофеинът побеждава и провокира потискащо деяние на аденозина. "

Според Бест "това е една причина доста хора да не могат да заспят или да имат неприятен сън, когато пият кафе след избран час от деня ".

Освен че може да наруши съня ви, в действителност е открито, че кафето има позитивно влияние върху здравето на мозъка и познавателните качества.

"Благоприятният резултат на кафето върху мозъка е способността му да усъвършенства мозъчната и когнитивната функционалност. Кофеинът подтиква освобождението на потребни невротрансмитери, в това число допамин, серотонин и норадреналин - споделя Бест, - а това води до възстановяване на времето за реакция, настроението, разбирането и вниманието. "

Въпреки че несъмнено е потвърдено, че кофеинът има позитивно влияние върху когнитивните функционалности, сега се организират спомагателни проучвания по отношение на опцията някои от тези когнитивни изгоди да идват и от безкофеиновото кафе, което значи, че антиоксидантите в тази напитка също могат да играят огромна роля.

Неговите антиоксиданти могат да бъдат от изгода за здравето на мозъка ви

Кафето е естествено цялостно с мощни антиоксиданти, за които е известно, че оказват помощ на здравето на мозъка ви.

"Антиоксидантите и повече от 100 биологично дейни субстанции в кафето предотвратяват увреждането на съдовете и артериите и от своя страна могат да оказват помощ за перфузията на кръвта (здравословната мощ, с която кръвта минава през цялото тяло), което значи здравословен приток на кръв към мозъка ", споделя Моргин Клеър, MS, RDN, създател във Fit Healthy Momma.

Не единствено това, само че Клеър прибавя, че кафето може да бъде потребно и за предварителна защита. "Антиоксидантите в кафето също по този начин се борят със свободните радикали (т.е. с увреждането) на клетките на тялото ви, като евентуално обезпечават предпазен резултат против мозъчни болести. "

В по-голямата си част кафето може да играе позитивна роля за здравето на мозъка ви. Тези изгоди обаче ще бъдат повлияни от метода, по който пиете кафето си, тъй че вземете поради какъв брой сметана и добавена захар употребявате.

Ако имате някакви подозрения по отношение на метода, по който то въздейства на мозъка ви, посъветвайте се с вашия доктор, с цел да научите повече.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР